Την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 9.00΄ μμ η θεατρική ομάδα «ἰᾶσθε θεάτρῳ» παρουσιάζει σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων τη μουσικοθεατρική παράσταση «Όπερα της Πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Όπερα; Όχι ακριβώς. Μάλλον ένα μουσικό θέαμα γραμμένο το 1928, όταν το παγκόσμιο οικονομικό κραχ απειλούσε την Ευρώπη. Πρόκειται για έργο το οποίο βασίζεται στην προκλητική κοινωνική κριτική δοσμένη μέσα από μια σατιρική γελοιοποίηση και παρωδία. Άλλωστε, όπως συνήθιζε να λέει ο συνθέτης Κουρτ Βάιλ, η μουσική και τα τραγούδια του οποίου ντύνουν την παράσταση.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο κύριος Πήτσαμ έχει στήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία ζητιάνων στο Λονδίνο. Προσλαμβάνει καθημερινά ανέργους και τους εκπαιδεύει σε «εξειδικευμένους» ζητιάνους οι οποίοι εργάζονται πλέον για λογαριασμό της «Πήτσαμ και Πήτσαμ ΑΕ». Ο Μακχήθ ο φονιάς, ο διασημότερος ληστής του Λονδίνου, αποφασίζει να «βάλει χέρι» στην επιχείρηση του Πήτσαμ. Για το λόγο αυτό, παντρεύεται κρυφά την κόρη του Πήτσαμ, Πόλυ. Όταν ο Πήτσαμ πληροφορείται το γεγονός, διαισθανόμενος τον επερχόμενο κίνδυνο για την «εταιρεία» του, αποφασίζει να εκδικηθεί τον Μακχήθ. Προσπαθεί να τον καταδώσει στην αστυνομία, πράγμα όμως δύσκολο, αφού ο αρχηγός της αστυνομίας Μπράουν ο Τίγρης είναι στην πραγματικότητα «συνεταίρος» του ληστή Μακχήθ. Ώσπου η Τζένη, μια διάσημη πόρνη και μεγάλος έρωτας του Μακχήθ, αποφασίζει να τον εκδικηθεί...

Η σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια της παράστασης είναι της Χριστίνας Λαμπούση. Τα σκηνικά επιμελήθηκαν οι Ντίνος Τρογκάνης, Γιώργος Αβδούλος και Μανώλης Λιαράκος.
Παίζουν οι Γιώργος Αβδούλος, Ματίνα Αμπέρτου, Χρυσούλα Βαρλόκωστα, `Αννυ Βλαχάκη, Ασπασία Γεωργιλή, Ευαγγελία Γκιοτσαλίτη, Νίκος Δρακόπουλος, Χριστίνα Λαμπούση, Μανώλης Λιαράκος, Ελένη Παυλομανωλάκου, Μαρία Πιτσή, Ελένη Πρίφτη, Βασίλης Σταματάκος, Ντίνος Τρογκάνης, Βασιλική Ψυχογυιού και Δημήτρης Ψυχογυιός.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.