ΣΠΑΡΤΗ. Με την προσμονή των νεοεκλεγέντων αλλά και την πικρία των απερχόμενων συμμετείχαν στην τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής Σπάρτης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των 5 παρατάξεων που συμμετείχαν στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, την Τρίτη 26 Αυγούστου.

Την πρόσκληση για την τελετή απηύθυνε ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης. Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Παρόντες ως εκπρόσωποι αρχών οι βουλευτές κ. Δαβάκης και κ. Πατριανάκου, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα, ο Ταξίαρχος Διοικητής ΚΕΕΜ κ Μακρής, ο Δήμαρχος Μονεμβάσιας κ. Τριχείλης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκος κ.α.

Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, εκλεγέντες, επιλαχόντες και πολίτες παρακολούθησαν μια σχετικά σύντομη τελετή όπου οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι εκπρόσωποι των αρχών έδωσαν το στίγμα των θέσεων και αρχών τους για την Αυτοδιοίκηση.

Ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος με την ολοκλήρωση της τελετής κάλεσε όλους τους εκλεγμένους στον Δήμο Σπάρτης να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό, υπενθυμίζοντας ότι πρέπει να διαχωρίσουν τη φιλοδοξία από τον εγωισμό. Θύμισε σε όλους ότι πρέπει να αναγνωρίζονται τα καλά έργα που γίνονται και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής.

Ο Βαγγέλης Βαλιώτης στην ομιλία του τόνισε ότι ο Δήμος Σπάρτης θα λειτουργήσει με ισονομία, ισότητα και εργατικότητα.

Ο Σταύρος Αργειτάκος ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα αρχή και τόνισε ότι θα συνεχίσει το καθήκον του σεβασμό στον πολίτη.

Ο Χρήστος Αλεξάκος εξέφρασε την αγωνία του για την ανάγκη να ανταποκριθεί ο Δήμος στις ανάγκες των δημοτών και υπενθύμισε τις πολιτικές δεσμεύσεις του κ. Βαλιώτη προς τον συνδυασμό της «Ελπίδας»

Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος τόνισε ότι θα πασχίσει για έναν δήμο δίπλα στον πολίτη αν και η δημοκρατία στην Αυτοδιοίκηση δεν ενθαρρύνεται από τον «Καλλικράτη».

Ο Δήμος Λεβεντάκης στάθηκε στην ανάγκη ενός Δήμου δίπλα στις λαϊκές μάζες και στον εργαζόμενο.

Ο Θανάσης Δαβάκης κάλεσε τους εκλεγμένους στον Δήμο να πασχίσουν για το κοινό καλό.


Η Φεβρωνία Πατριανάκου υποσχέθηκε συνεργασία από την στιγμή που η Δημοτική Αρχή θα δουλέψει με διαφάνεια και σύνεση για το καλό του τόπου.


Η Ντία Τζανετέα δεσμεύθηκε ότι όπως και στο παρελθόν η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στο έργο της Δημοτικής Αρχής.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του βουλευτή - υπουργού Λ. Γρηγοράκου και του γ.γ. Μεταφορών Μ. Δασκαλάκη