ΣΚΑΛΑ. Ο Δήμος Ευρώτα και το Γραφείο Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης της έναρξης της συνεργασίας των δυο φορέων, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014 , ώρα 12.00μμ. , στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, του Δήμου Ευρώτα.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των στόχων της συνεργασίας αυτής καθώς και περιγραφή και των προτεραιοτήτων των συνεργαζόμενων φορέων. Προσκεκλημένοι είναι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των επαγγελματικών οργανώσεων, των ΜΜΕ και της κοινωνίας των πολιτών. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης.

Ο Δήμος Ευρώτα με επίκεντρο την ασφάλεια και την πρόοδο των πολιτών του και επιδιώκοντας την καλύτερη ενημέρωση , κατανόηση και διαχείριση των συνεπειών του μεταναστευτικού ζητήματος στην περιοχή συντονίζει τις δράσεις του με το Γραφείο Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Το Γραφείο Ελλάδας τα τελευταία χρόνια υλοποιεί το Πρόγραμμα Εθελοντικής Επιστροφής και Επανένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών.

Στα πλαίσια της προσπάθειας συνεπούς παρουσίας εξειδικευμένου προσωπικού του ΔΟΜ Ελλάδας σε κάθε περιοχή, που αποτελεί τόπο υποδοχής ή διαμονής παράτυπων μεταναστών και με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις, κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει άμεσα η δυνατότητα παροχής των υπηρεσιών του ΔΟΜ και στον Δήμο Ευρώτα, προς όφελος των μεταναστών και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γιάννης Γρυπιώτης σε δήλωσή του στο notospress.gr τόνισε: "Στο Δήμο, ως γνωστόν, δίνουμε λύσεις σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, μέσα απο δομές και προτάσεις που έχουν δοκιμαστεί και πετύχει.Συντονιζόμαστε με τον ΔΟΜ προκειμένου ειρηνικά, άμεσα και ανθρώπινα να λύσουμε το ζήτημα του μεγάλου αριθμού μεταναστών στην περιοχή μας".

Δήμος Ευρώτα : 6979119648, 27353 60031 * info@eurota.gr
ΔΟΜ Ελλάδας : 6937183477, 2109919040 * iomathens@iom.int