ΣΠΑΡΤΗ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στις 26 Σεπτεμβρίου, παραμονή ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη «Λευκή Νύκτα». Πρόκειται για τον θεσμό εκείνον που ορίζει ανοικτά τα καταστήματα και της επιχειρήσεις με εκπτώσεις και προσφορές, όλη την νύκτα, προκειμένου να τονωθεί η αγορά της περιοχής που την υιοθετεί. Στην Καλαμάτα έχει διοργανωθεί δύο φορές με μεγάλη επιτυχία.

Πληροφορίες του notospress.gr θέλουν τη νύκτα της 26ης Σεπτεμβρίου να μην οργανώνεται «Λευκή Νύκτα» αλλά υποδοχή των Σπαρταθλητών με ανοικτές τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα της πόλης. Το βράδυ της Παρασκευής καταφθάνουν στη Σπάρτη οι αποστολές των Σπαρταθλητών που εκείνη τη νύκτα αγωνίζονται να περάσουν το δυσκολότερο σημείο της διαδρομής.

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης είναι να αποκτήσει αυτή η νύκτα δική της ταυτότητα και να αφορά το Σπάρταθλον. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν αυτή τη νύκτα υποδοχής του Σπάρταθλον θα είναι «υποχρεωτικό» το άνοιγμα των καταστημάτων και των επιχειρήσεων και κυρίως αν θα είναι «υποχρεωτική» η έκπτωση στις τιμές εμπορευμάτων και ειδών. Πάντως αρκετοί έμποροι της Σπάρτης τονίζουν ότι η συνεχής λειτουργία των καταστημάτων (Πέμπτη πρωί απόγευμα, Παρασκευή πρωί, απόγευμα, νύκτα, Σάββατο πρωί) θα κουράσει ιδιοκτήτες και προσωπικό.

Όπως και νάχει μια παρέμβαση στη λειτουργία της αγοράς δεν βλάπτει αρκεί να γίνεται οργανωμένα, με προβολή και κυρίως σε συνεννόηση με τον επιχειρηματικό κι εμπορικό κόσμο.