ΣΠΑΡΤΗ. Στον πρώτο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟ ΔΡΟΜΟ που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, 2014, θα συμμετέχουν συνολικά 85 αθλητές, 11 ξένοι και 74 Έλληνες, ανάμεσά τους τρεις Λάκωνες, ο Μιχάλης Δημητρακάκης, ο Νίκος Δασκαλόπουλος και η Στέλλα Μαρκάκου. Οι αθλητές από την Σπάρτη δηλώνουν πανέτοιμοι. Σύνθημά τους:"Νέο Μουσείο στη Σπάρτη ΤΩΡΑ. Χρέος στην Ιστορία"

Η εκκίνηση θα δοθεί στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών στις 5μμ (Παρασκευή) και ο αγώνας θα τερματίσει κάτω από το άγαλμα του Λεωνίδα (9πμ Κυριακή). Θα ακολουθήσει μια σεμνή τελετή προς τιμή των αθλητών στις 11πμ Κυριακή στο Στάδιο της Σπάρτης.

Η Οργανωτική Επιτροπή του πρώτου Φειδιππίδειου Δρόμου δίνει ιδιαίτερη σημασία στο «Ευ Αγωνίζεσθαι» του Ελληνικού Χρυσού Αιώνα. Ο καλλιεργημένος αθλητής, μπορεί να γίνει υγιές πρότυπο για τη νέα γενιά, δυστυχώς σε μια εποχή που τραγικά λείπουν αυτά.
Οι τρείς εκπρόσωποι της Σπάρτης έχουν διατρέξει χιλιόμετρα ηθικού αγώνα κι έχουν υπερβεί εμπόδια συμβιβασμού τόσο με τον χρόνο και τη δυσκολία όσο και με την κοινωνία.
Το notospress.gr εύχεται καλή επιτυχία.