ΛΑΚΩΝΙΑ. Ηχηρό μήνυμα στη Ν.Δ. στέλνουν οι αναγνώστες του notospress.gr. Στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε σήμερα φαίνεται χαρακτηριστικά ότι το 54% δεν θα ψήφιζε για βουλευτή κανένα από τα πρόσωπα που έχουν προταθεί από το κόμμα.

Στις τελευταίες εθνικές εκλογές η Ν.Δ. συγκρότησε ψηφοδέλτιο με τα πρόσωπα που συμπεριλάβαμε στην ψηφοφορία του notospress.gr.

O Γρηγόρης Αποστολάκος, προβεβλημένος ως πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ με ατζέντα που αφορά στις επιδοτήσεις των λακώνων αγροτών.

Ο Θανάσης Δαβάκης με θητεία υφυπουργού Άμυνας και συνεχή παρουσία στη Λακωνία.

Ο Μενέλαος Δασκαλάκης, γ.γ. Μεταφορών – Δικτύων με παρεμβάσεις σε χορηγικές ενισχύσεις φορέων της Λακωνίας.

Η Νικολέττα Καρυτσιώτη, διάτων «πολιτικός» νεαρής ηλικίας και συνέπειας.

Η Φεβρωνία Πατριανάκου, κλασική κυβερνητική βουλευτής που κατανοεί όμως τον δοκιμαζόμενο, από τα Κυβερνητικά μέτρα, λαό.

Η Παναγιώτα Στέρπη, στέλεχος ανάγκης για το κόμμα

Το ερώτημα που θέσαμε ήταν: Ποιόν θα ψήφιζες για βουλευτή Λακωνίας στις επόμενες εθνικές εκλογές:
Και είχε στόχο να αναδείξει το βαθμό απογοήτευσης, αποδοχής ή αδιαφορίας των αναγνωστών του notospress.gr για τα πρόσωπα που έχουν την έγκριση του κόμματος.
Η δυνατότητα των επιλογών «Άλλος» και «Κανέναν της ΝΔ» δίνει διέξοδο στους αναγνώστες που διαφωνούν με τα πρόσωπα ή και με το κόμμα.

Η συμμετοχή των αναγνωστών ήταν μεγάλη: 336
Η κατάταξη έχει ως εξής:
Ποιόν θα ψήφιζες για βουλευτή Λακωνίας στις επόμενες εθνικές εκλογές:
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟ ΓΡΗΓΟΡΗ 8% (26 ψήφοι)
ΔΑΒΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ 7% (25 ψήφοι)
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΜΕΝΕΛΑΟ 2% (8 ψήφοι)
ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ 4% (12 ψήφοι)
ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ 20% (67 ψήφοι)
ΣΤΕΡΠΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 5% (16 ψήφοι)
ΑΛΛΟΝ 10% (33 ψήφοι)
ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗΣ Ν.Δ. 42% (141 ψήφοι)
ΔΓ/ΔΑ 2% (8 ψήφοι)


Το 54% των αναγνωστών δε επιλέγει κανένα από τα 5 πρόσωπα που είχε προτείνει το κόμμα της ΝΔ.
Το 42% υποδεικνύει ότι δεν θα ψήφιζε καν το κόμμα της ΝΔ.
Το 10% θα ψήφιζε άλλο πρόσωπο που θα πρότεινε η Ν.Δ.
Από τα 5 στελέχη προηγείται με σημαντικό ποσοστό η Φ. Πατριανάκου (20%) και ακολουθούν Γ. Αποστολάκος (8%), Θ. Δαβάκης ( 7%), Γ. Στέρπη (5%), Ν. Καρυτσιώτη (4%), Μ. Δασκαλάκης (2%).

Το μήνυμα προς τα στελέχη της Ν.Δ. είναι σαφές, από την ομάδα αναγνωστών του notospress.gr. Σοβαρή διαφωνία με το κόμμα και έντονη διαφωνία με τα περισσότερα πρόσωπα.

Η Φ. Πατριανάκου είναι ενισχυμένη σε σχέση με το παρελθόν, ο Γ. Αποστολάκος έχει ανοδική τάση σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις χωρίς να συντελούν βέβαια στην ανατροπή της πτώσης. Φαίνεται ότι δεν έχουν αξιοποιήσει τους θώκους τους οι Δαβάκης και Δασκαλάκης στο κοινό του διαδικτύου.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε μια υποτιθέμενη αναμέτρηση με τον μέσο αναγνώστη καλείται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: Υποβάθμιση των ημιαστικών κοινωνιών, κατάρρευση του αγροτικού εισοδήματος, απομόνωση της Λακωνίας από το περιβάλλον οικονομίας, τουρισμού και ανάπτυξης, ανεργία, υπολειτουργία τομέων Υγείας, Εκπαίδευσης κ.λ.π.