Υλικά
1 ½ κιλό μοσχάρι Καστορείου ψαχνό σε μερίδες
3 + 2 κουταλιές ελαιόλαδο Λακωνίας
1 μεγάλο κρεμμύδι Βατικων ψιλοκομμένο
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί Κροκεών
600 γρ. ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι πάπρικα
2 φύλλα δάφνη
1 ξύλο κανέλα
2 γαρύφαλλα
500 γρ. μακαρόνια
Τυρί (κεφαλοτύρι Πάρνωνα) τριμμένο

Παρασκευή
Ζεσταίνετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζετε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και αφού μαραθεί, σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε 1 – 2 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτετε αλατοπίπερο, τη δάφνη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, αλατοπίπερο, την πάπρικα και την ντομάτα.
Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας (περίπου 1 ώρα). Αν χρειαστεί υγρά, προσθέτετε λίγο νερό.
Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε. Τα λαδώνετε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Μοιράζετε τα μακαρόνια σε πιάτα, από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.