ΣΚΑΛΑ. Πραγματοποιείται σήμερα από τον Δήμο Ευρώτα και το Γραφείο Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης εκδήλωση παρουσίασης της έναρξης της συνεργασίας των δυο φορέων. Η εκδήλωση γίνεται ώρα α 12.00μμ. στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας, του Δήμου Ευρώτα.

Θα γίνει παρουσίαση των στόχων της συνεργασίας αυτής καθώς και περιγραφή και των προτεραιοτήτων των συνεργαζόμενων φορέων.

Προσκεκλημένοι είναι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και των επαγγελματικών οργανώσεων, των ΜΜΕ και της κοινωνίας των πολιτών. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:


12.00 – 12.30
Άφιξη - Εγγραφές

12.30-13.00
Χαιρετισμοί
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης
Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης
Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς
Επικεφαλής Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας κ.Δανιήλ Εσδράς

13.00-13.30
Παρουσίαση Ενημερωτικού Φιλμ για το Πρόγραμμα Εθελοντικών Επιστροφών

13.30-14.00
Κύκλος Ερωτήσεων-Απαντήσεων

14.00
Λήξη εκδήλωσης ( Ακολουθεί παράθεση ελαφρού γεύματος στον χώρο της εκδήλωσης )

Γρυπιώτης: Διαχιεριζόμαστε το μεταναστευτικό ρεύμα - ζήτημα

Ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης δήλωσε στο notospress.gr:
« Ο Δήμος Ευρώτα με επίκεντρο την ασφάλεια και την πρόοδο των πολιτών του και επιδιώκοντας την καλύτερη ενημέρωση , κατανόηση και διαχείριση των συνεπειών του μεταναστευτικού ζητήματος στην περιοχή συντονίζει τις δράσεις του με το Γραφείο Ελλάδας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Το Γραφείο Ελλάδας τα τελευταία χρόνια υλοποιεί το Πρόγραμμα Εθελοντικής Επιστροφής και Επανένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, με την υποστήριξη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών.

Στα πλαίσια της προσπάθειας συνεπούς παρουσίας εξειδικευμένου προσωπικού του ΔΟΜ Ελλάδας σε κάθε περιοχή, που αποτελεί τόπο υποδοχής ή διαμονής παράτυπων μεταναστών και με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις, κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει άμεσα η δυνατότητα παροχής των υπηρεσιών του ΔΟΜ και στον Δήμο Ευρώτα, προς όφελος των μεταναστών και της τοπικής κοινωνίας».


Για πληροφορίες :
Δήμος Ευρώτα : 6979119648, 27353 60031 * info@eurota.gr * www.eurota.gr
ΔΟΜ Ελλάδας : 6937183477, 2109919040 * iomathens@iom.int * www.greece.iom.int