ΣΠΑΡΤΗ. Σε λίγες ημέρες αναμένονται στη Σπάρτης κάποιες χιλιάδες επισκέπτες με αφορμή το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Έναν θεσμό που σε κανένα επίπεδο δεν έχει κατορθώσει ο Δήμος Σπάρτης να αξιοποιήσει…(Πολιτιστικό, τουριστικό, εμπορικό κ.λ.π.)

Τουλάχιστον ας σώσουμε τα προσχήματα και ας δώσουμε εικόνα πόλης που ξέρει να υποδέχεται τους προσκεκλημένους της.

Το σχόλιο αφορά την νέα Δημοτική αρχή της Σπάρτης που ενώ δεν έχει την ευθύνη, πρέπει ωστόσο, να υπερβεί εαυτόν και να παρουσιάσει την καλύτερη εικόνα.

Πρώτα απ’ όλα σε συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης, ο Βυζαντινός Μυστράς, ο τάφος του Βαφειού, τα Μενελαϊα και οι Τάφοι της Αρχαίας Πελλάνας να είναι επισκέψιμοι για πολλές ώρες την ημέρα και με κατάλληλη προετοιμασία.

Ο Δήμος πρέπει να μεριμνήσει ώστε να λειτουργούν τα μουσεία Μανουσάκη και Αϊβαλή σε Σπάρτη και Μυστρά, αντίστοιχα, και να συνδέσει τη λειτουργία και επίσκεψή τους με τα μουσεία της Νεότερης Σπάρτης (ΠΕΣ) και Ελιάς και Λαδιού.

Είναι πολλά αυτά που θα μπορούσε κάποιους να προτείνει, ειδικά σε μια πόλη όπου όλα αρχίζουν και τελειώνουν, δυστυχώς, στην τελετή λήξης…

Ωστόσο είναι μάλλον αργά γι’ αυτό και θα αρκεστούμε στα επείγοντα και αναγκαία που αφορούν τουλάχιστον στην εικόνα της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες και θα καταλάβετε τι θα δει ο επισκέπτης του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.
Αλαλούμ με ταμπέλες, κακό οδόστρωμα, κακοσυντηρημένοι δημοτικοί χώροι, ξερά λουλούδια κ.λ.π. Τουλάχιστον αυτά η δημοτική αρχή πρέπει να τα φροντίσει (και όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και για τους δημότες)

[O Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης έχει άραγε δώσει σχετικές οδηγίες στα μέλη του για την "υποδοχή" των επισκεπτών ή η Λευκή νύκτα θα οδηγήσει σε μαύρη μέρα..;]

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr