Η πρώτη τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχιακό Μέγαρο - Κεντρική Πλατεία Σπάρτης - αίθουσα συνεδριάσεων) την 15-09-2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σε 22 θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του Σώματος κ. Σπύρος Μοιράγιας τα θέματα αφορούν, μεταξύ άλλων, τον ορισμό μελών Διοικητικών Συμβουλίων Οργανισμών κι Επιτροπών.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1ο Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης»
Εισηγητής: κ.Βελισσάρης Σάββας

2ο Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης»
Εισηγητής: κ.Βουνάσης Αλέξανδρος

3ο Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης»
Εισηγητής: κ. Μανουσάκης Μανούσος

4ο Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σπάρτης (Δ.Ε.Υ.Α.Σ.)
Εισηγητής: κ.Δήμαρχος

5ο Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σπάρτης»
Εισηγητής: κ.Πλειώτας Χρίστος

6ο Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σπάρτης»
Εισηγητής: κ.Δούνιας Νικόλαος

7ο Ορισμός μελών για συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου
Εισηγητής: κ.Δήμαρχος

8ο Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Σπάρτης
Εισηγητής: κ.Δήμαρχος

9ο Εκλογή δύο (2) Δημοτικών Συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ως μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής όταν λειτουργεί ως Συλλογικό Πειθαρχικό Όργανο.
Εισηγητής: κ.Δήμαρχος

10ο Έγκριση μελέτης του έργου «Οδοποιία και τεχνικά έργα Δ.Ε. Καρυών 2014», καθορισμός φυσικού αντικειμένου, έγκριση εκτέλεσης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης.
Εισηγητής: κ.Αργυρόπουλος Παναγιώτης

11ο Ορισμός μελών για συγκρότηση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης (άρθρο 13 παρ.3 Ν.3013/2002)
Εισηγητής: κ.Ρήγας Παναγιώτης

12ο Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής μικρών έργων (μέχρι του ποσού των 5.869,41 ευρώ) του άρθρου 15 του Π.Δ.171/87 της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για το έτος 2014 με την ανάδειξη με τη διαδικασία κλήρωσης δύο Δημοτικών Συμβούλων, μετά των αναπληρωτών τους, κατά δημοτική ενότητα, λόγω αλλαγής της Δημοτικής Αρχής.
Εισηγητής: κ.Αργυρόπουλος Παναγιώτης

13ο Ανάδειξη με τη διαδικασία κλήρωσης ενός Δημοτικού Συμβούλου, μετά του αναπληρωτή του, για συμμετοχή στην επιτροπή παραλαβής εργασιών - υπηρεσιών των άρθρ.67 και 70 του Π.Δ.28/80 και άρθρ.209 και 273 του Ν.3463/2006 της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για το έτος 2014, λόγω αλλαγής της Δημοτικής Αρχής.
Εισηγητής: κ.Αργυρόπουλος Παναγιώτης

14ο Ανάδειξη ενός Δημοτικού Συμβούλου, με τον αναπληρωτή του, με τη διαδικασία κλήρωσης για τη συγκρότηση της επιτροπής παραλαβής εργασιών - υπηρεσιών των άρθρ.67 και 70 του Π.Δ.28/80 και άρθρ.209 και 273 του Ν.3463/2006 της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος για το έτος 2014, λόγω αλλαγής της Δημοτικής Αρχής.
Εισηγητής: κ.Αργυρόπουλος Παναγιώτης

15ο Ορισμός εκπροσώπων και αναπληρωτών για τη σύσταση τριμελούς επιτροπής για τη χορήγηση βεβαιώσεων σε παραγωγούς λαϊκών αγορών
Εισηγητής: κ.Αργυρόπουλος Παναγιώτης

16ο Ανάκληση της αριθ.389/22-08-2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη νέας περί ένταξης έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ» στο τεχνικό πρόγραμμα, καθορισμού φυσικού αντικειμένου, έγκρισης μελέτης, έγκρισης εκτέλεσης και καθορισμού τρόπου κατασκευής του.
Εισηγητής: κ.Αργυρόπουλος Παναγιώτης

17ο Ανάκληση της αριθ.282/04-06-2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί έγκρισης μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗς ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΒΑΣΣΑΡΑΣ - ΒΡΕΣΘΕΝΑ» καθορισμού τρόπου εκτέλεσης και λήψη νέας σχετικής απόφασης.
Εισηγητής: κ.Αργυρόπουλος Παναγιώτης

18ο Έγκριση του 2ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου «Ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης γέφυρας Μονεμβάσιας», αναδόχου Κ/Ξ Στ.Θεοδωρόπουλου-Π.Παπαποστόλου.
Εισηγητής: κ.Αργυρόπουλος Παναγιώτης

19ο Έγκριση του 1ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών του έργου «Διευθέτηση όμβριων υδάτων στον οικισμό Πολύδενδρο», αναδόχου Παπαδημητρόπουλου Δημητρίου.
Εισηγητής: κ.Αργυρόπουλος Παναγιώτης

20ο Δημιουργία μιας θέσης στάθμευσης οχημάτων για την εξυπηρέτηση του ΑΜΕΑ κ.Παυλόπουλου Ηλία επί της οδού Αρχιδάμου, αρ.80, στη Δημοτική Κοινότητα Σπαρτιατών
Εισηγητής: κ.Αργυρόπουλος Παναγιώτης

21ο Έγκριση εκτέλεσης εργασιών από ιδιώτη στην τοπική κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου (αίτηση κ.Δημητρίου Σπαντίδου)
Εισηγητής: κ.Νικολακάκης Ευάγγελος

22ο Έγκριση εκτέλεσης εργασιών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παρδαλίου «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» στην τοπική κοινότητα Πελλάνας
Εισηγητής: κ.Νικολακάκης Ευάγγελος

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το αρ. 67 παρ.6 Ν.3852/2010 στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων λαμβάνουν τον λόγο εκτός του Δημάρχου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι ειδικοί αγορητές ανά θέμα, που ορίζονται από τις παρατάξεις με σχετική γραπτή δήλωσή τους στο Προεδρείο πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να εγγραφούν ως ομιλητές και δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά θέμα.
Από το προεδρείο παρακαλούνται οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που επιθυμούν να δηλώσουν ειδικούς αγορητές στα ανωτέρω θέματα και οι κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν στα ανωτέρω θέματα να το δηλώσουν εγγράφως στο Προεδρείο προ της ενάρξεως της συνεδριάσεως.