ΣΠΑΡΤΗ. Την Τρίτη , 9 Σεπτεμβρίου 2014 , αντιπροσωπεία αποτελούμενη από μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος «Ο ΠΛΗΘΩΝ» και της Επιτροπής Κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης , με την παρουσία εκπροσώπου του Δήμου Σπάρτης είχαν συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη κ . Ντία Τζανετέα προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη των διαδικασιών ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης , το οποίο , αφού καταργήθηκε πέρυσι , επανιδρύθηκε φέτος , με προϋπόθεση την υλοποίησή του σε εύλογο χρονικό διάστημα .

Κατά την συνάντηση , τα μέλη της αντιπροσωπείας τόνισαν την αναγκαιότητα του 6ου Δημοτικού Σχολείου για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών μιας μεγάλης και αναπτυσσόμενης συνοικίας (Ν. Κόσμου- Ψυχικού) , η οποία στερείται σχολικής μονάδας αλλά και για την αναβάθμιση της Α/θμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής στην πόλη της Σπάρτης . Η αντιπροσωπεία επισήμανε , επίσης , την αδιανόητη καθυστέρηση υλοποίησης του σχολείου αυτού από το 1986 έως και σήμερα , καθιστώντας σαφές ότι δεν θα εγκαταλείψουν την αγωνιστική διεκδίκηση του 6ου Σχολείου μέχρις αυτό να υλοποιηθεί .

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης συνηγόρησε στις παρατηρήσεις κι επισημάνσεις της αντιπροσωπείας και τόνισε πως η υλοποίηση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης αποτελεί και δική της απόλυτη προτεραιότητά . Για τον λόγο αυτόν υπεγράφη προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με το Δήμο Σπάρτης , ώστε να καταστεί δυνατή η σύνταξη της Μελέτης και στη συνέχεια η ανέγερση του Σχολείου στο οικόπεδο που έχει αγοραστεί για τον σκοπό αυτό.

Όσον αφορά την εξέλιξη της διαδικασίας η κ. Τζανετέα ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται κοντά στην εξασφάλιση του αναγκαίου ποσού, ώστε, αμέσως μετά, να προχωρήσει με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη δημοπράτηση και την ανάθεση της μελέτης για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης .