ΣΠΑΡΤΗ. Ολοφάνερη και ακαταμάχητη είναι η διαφορά που σημειώνει ο Κώστας Καραμανλής στους αναγνώστες του notospress.gr.

Στην ψηφοφορία που διήρκεσε δύο εβδομάδες ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής «κερδίζει» καταλυτικά τους «αντιπάλους» του αφού το 48% των αναγνωστών έχει λόγους να τον προτιμά αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό που έλαβε ο Κώστας Καραμανλής έχει ιδιαίτερη αξία από τη στιγμή που υπήρχε και η επιλογή «Άλλον». Αυτό σημαίνει απόλυτη και φανατική αποδοχή του Καραμανλή από τους μισούς περίπου αναγνώστες.

Σαφές μήνυμα τόσο προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όσο και προς τον σημερινό πρωθυπουργό, μεσσήνιο, Αντώνη Σαμαρά, που μόλις και συμπλήρωσε το 7% της αποδοχής στην προτελευταίας θέση…

Το ερώτημα ήταν: Θα προτιμούσατε αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας:

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΩΣΤΑ 48% (162 ψήφοι)
ΑΛΛΟΝ 31% (105 ψήφοι)
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ 8% (27 ψήφοι)
ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΤΩΝΗ 7% (25 ψήφοι)
ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΗ 5% (16 ψήφοι)

Ψήφισαν συνολικά 335 αναγνώστες και διαμόρφωσαν ένα αποτέλεσμα, που σύμφωνα με πληροφορίες ήδη απασχολεί τα πολιτικά γραφεία της Λακωνίας και αναλογικά, της Ν.Δ..

Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής πάντα ήταν ο πρόεδρος που τον χειροκροτούσε η «γαλάζια» Ν.Δ. Κάτι βέβαια που δεν συνέβαινε με τον Αντώνη Σαμαρά που φαίνεται ότι πλήγωσε τους Νεοδημοκράτες, τους Μητσοτακικούς, τους Λάκωνες και απ’ ότι φαίνεται και τους Καραμανλικούς. Ωστόσο, με την παρέλευση 20 χρόνων από τότε θα περίμενε κανείς το νέο εκλογικό σώμα να έχει διαφορετική στάση. Φαίνεται όμως ότι η πρωθυπουργία Καραμανλή έπεισε τους Λάκωνες ότι και για τον τόπο τους ενδιαφέρθηκε και δεν συμβιβάστηκε προς χάρη της χώρας. Η στάση που κράτησε και μετα την πρωθυπουργία του φαίνεται ότι ικανοποιεί τον Νεοδημοκράτη και γενικότερα τον πολίτη.

Το 31%, μετα το 48% του Καραμανλή, αναζητά ή υποδεικνύει άλλο πρόσωπο. Δεν καλύπτεται από τα 4 πρόσωπα που μονοπώλησαν τα τελευταία χρόνια τις ηγετικές θέσεις της Ν.Δ. Οι 3 από αυτούς μάλιστα ίδρυσαν δικό τους κόμμα και μετα επέστρεψαν… Συνεπώς δεν πείθουν για τα καθαρά αισθήματα τους αλλά πολύ περισσότερο για το καθαρόαιμο είτε κεντροδεξιό, είτε δεξιό, είτε φιλελεύθερο, είτε λαϊκό δεξιό ή ακόμα και ακροδεξιό στίγμα τους…

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε σχέση με τον Καραμναλή υστερεί αλλά να που ξεπερνά, στο 8%, έστω οριακά, τον εν ενεργεία Πρωθυπουργό της χώρας και αρχηγό της Ν.Δ. Στη Λακωνία ακόμα δε συγχωρούν τη συγκυβέρνηση με το ΠαΣοΚ και απ’ ότι φαίνεται προτιμούν πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με πιο καθαρές λύσεις από αυτές που προτείνει ο Σαμαράς..

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτός από πρωθυπουργός των αλλεπάλληλων «Ζαππείων» είναι και ο Κυβερνήτης που δεν είπε αλήθεια στο λαό, που φορολόγησε και εξαθλίωσε τους αγρότες, που φορολόγησε και έπνιξε τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που αποδεκάτισε τους μικρομεσαίους καταθέτες τραπεζών, που τσάκισε τους εμπόρους και βιοτέχνες, που αγνόησε βάναυσα τους συνταξιούχους… Είναι ο πρωθυπουργός που για Ελλάδα μιλά και Ελλάδα δεν βλέπει…
Ο πρωθυπουργός που «έπαψε» με ένα τηλεφώνημα στο παρα 5 απο υπουργό τον Δαβάκη, που δεν υπουργοποίησε την Πατριανάκου αλλά διατήρησε τον «πράσινο» Γρηγοράκο στη συναλλαγή με τον Βενιζέλο. Είναι ο πρωθυπουργός που δεν πείθει και δεν εμπνέει τον Λάκωνα Νεοδημοκράτη. Είναι ο πολιτικός που, ενδεχομένως, δεν πείθει ούτε ους οπαδούς και των άλλων κομμάτων που ίσως ψήφισαν στη μέτρηση του notospress.gr.Είναι ο πρωθυπουργός της μακάβριας, δεινής και άδικης σταθερότητας !

Στο 5% πρέπει να είναι ευχαριστημένος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος…

Η επιμονή στον Κώστα Καραμανλή, γι’ αυτούς που ξέρουν να αναλύσουν το ιδεολογικό υπόβαθρο αλλά και την κομματική κάστα που τον στηρίζει σημαίνει πολλά και θα σημαίνει ακόμα περισσότερα αν η σημερινή Κυβέρνηση ηττηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε, μέσα από το notospress.gr και το Νότος 94.9 fm την ανάλυση αυτού του αποτελέσματος από στελέχη της Ν.Δ όπως οι βουλευτές, οι πολιτευτές, οι τέως υπουργοί κ.α.