Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες μιας άλλης εποχής. Αγωνιστικά και μη που ξεσήκωσαν τους χιλιάδες φίλους τους που έδωσαν ένα εντυπωσιακό παρόν και στο φετινό 3ο Τατόι Circuit 2014, που διοργάνωσε η ΦΙΛΠΑ, με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στην ιστορία του. Η πολύ βροχή για άλλους «χάλασε το ραντεβού», για άλλους –και ήταν μάλλον πιο πολλοί- «πρόσφερε ακόμα περισσότερο θέαμα».

«Ήταν μια ακόμα συναρπαστική εμπειρία. Μια αληθινή γιορτή του αυτοκινήτου την οποία χάρηκα πραγματικά. Μακάρι και ο καιρός να ήταν καλύτερος μια και η δυνατή βροχή όπως ήταν φυσικό δημιούργησε προβλήματα».
Λόγια του Νικόλαου Μαθιού του ιατρού νευρολόγου του Metropolitan που έτρεξε με ένα Datsun 510SS της Μπάσδελης Ε.Π.Ε., αυτοκίνητο του 1972, 1600 cc.

«Θέλαμε να τρέξει ο Νίκος και φροντίσαμε να του δώσουμε την ευκαιρία. Ήταν μια ακόμα διοργάνωση που μας θύμισε τις παλαιές καλές μέρες του αυτοκινήτου, μέρες που όλοι μας ευχόμαστε –έστω κι αν δεν το πιστεύουμε- να ξανάρθουν», δήλωσαν ο πιο έμπειρος Ανδρέας Μπάσδελης με το νέο αίμα, τον Γιώργο Μπάσδελη να συμφωνεί μαζί του.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Τατόι –εκεί όπου έχει εξελιχθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ιστορίας των ελληνικών αγώνων-, ζωντάνεψε για μια ακόμα φορά και θύμισε τις παλαιές καλές εποχές του αυτοκινήτου, τις εποχές του Γιώργου Μοσχούς και του Μάκη Σαλιάρη και πολλών άλλων. Παρόντες πολλοί μα πάρα πολλοί άνθρωποι που δόξασαν το σπορ του αυτοκινήτου, προσφέροντας αξέχαστες στιγμές, ωραίο θέαμα και συναρπαστικούς αγώνες. Μια διοργάνωση που συγκέντρωσε 160 αυτοκίνητα και 60 μοτοσυκλέτες και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 8.000 φίλοι των μηχανοκίνητων.