ΣΠΑΡΤΗ. Την ευθύνη του έργου και της θέσης του προέδρου στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης ανέλαβε ο επικεφαλής της «Ελπίδας» και δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης Χρήστος Αλεξάκος.

Προφανώς η Δημοτική Αρχή Σπάρτης και ο Δήμαρχος , που τον πρότεινε εστιάζουν στο εξειδικευμένο πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης που επεξεργάζεται ο Χρήστος Αλεξάκος. Σημείο στο οποίο υπήρξε και σύγκλιση Βαλιώτη – Αλεξάκου, και των παρατάξεών τους, πριν το Β’ γύρο των εκλογών.

Ο Χρήστος Αλεξάκος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στην ανάγκη υπηρέτησης από όλους του κονού συμφέροντος.

Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Μιας και δεν είχα την ευκαιρία στην προηγούμενη συνεδρίαση, θα ήθελα να σας δώσω πολλά συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης. Μια θέση σημαντικότατη που στο πρόσωπο σας δείχνει ιδανική, τόσο λόγω της κοινωνικής σας δράσης όσο και της επαγγελματικής σας καταξίωσης αλλά κυρίως λόγω του ήθους σας. Αισθάνομαι πως η θητεία σας θα είναι η καλύτερη από πλευράς απόδοσης και αποτελεσμάτων για το δήμο Σπάρτης και σας διαβεβαιώνω πως προσωπικά θα είμαι δίπλα σας με προτάσεις και ιδέες παραγωγικές.

Κ. Πρόεδρε στην αίθουσα αυτή, στα έδρανα αυτά, καθόμαστε 41 διαφορετικοί άνθρωποι. 41 διαφορετικά μυαλά το καθένα με την δική του ιδιοσυγκρασία, προσωπικότητα, διαφορετικά βιώματα, γνώσεις, εμπειρίες ζωής, παραστάσεις. Με λίγα λόγια, μεταξύ μας δεσπόζει η διαφορετικότητα. Τι είναι όμως αυτό που θα μετατρέψει τη διαφορετικότητα σε παραγωγικότητα και αποδοτικότητα; Ποιος είναι ο καταλύτης που θα μας δώσει μια εκρηκτική θετική αντίδραση για το δήμο; Κ. Πρόεδρε ο καταλύτης είναι ένας και ακούει στο όνομα «επίτευξη κοινού συμφέροντος».

Ουσιαστικά πρόκειται για τον λόγο που οι συμπολίτες μας έστειλαν εδώ, σε αυτά τα έδρανα. Για να εξυπηρετήσουμε το κοινό συμφέρον. Κοινό και όχι ατομικό. Οφείλουμε λοιπόν, ανεξαρτήτως της διαφορετικότητάς μας, που μόνο ως συγκριτικό πλεονέκτημα πλούτου μπορεί να αξιοποιηθεί, να συνθέσουμε, να δημιουργήσουμε και να υλοποιήσουμε μακριά από στείρες λογικές, προκαταλήψεις και αγκυλώσεις. Οι εκλογές πέρασαν, βρισκόμαστε στη δεύτερη συνεδρίαση και η επίτευξη του κοινού συμφέροντος μας καλεί. Κ. Πρόεδρε οφείλουμε πριν αλλά και κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε σκέψης μας, να τοποθετούμε δίπλα μια μικρή ταμπέλα που θα γράφει «κοινό συμφέρον».