Υλικά:

1 λαγός 2-3 κιλά περίπου

3 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο

1 1/2 κούπα λάδι

700 γραμμ. χυμό ντομάτας

300 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας


Για την Μαρινάτα:

1 κούπα ελαιόλαδο Λακωνίας

κούπα κόκκινο κρασί

1/2 κούπας ξίδι

5 φύλλα δάφνης

5 σκελίδες σκόρδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο


Παρασκευή

Αφού έχετε κόψει τον λαγό σε μερίδες τον πλένετε και στην συνέχεια βάζετε τον
μέσα στην μαρινάτα. Άφησε την μαρινάτα μέσα στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορείτε (μέχρι και 5 ημέρες). Βράζετε νερό και ρίχνετε μέσα τα κρεμμυδάκια. Αφήνετε 30 λεπτά και στραγγίζετε. Αφού τα σοτάρετε, ρίξτε στο ίδιο λάδι τα κομμάτια του λαγού. Προηγουμένως τα έχετε στραγγίξει καλά από την μαρινάτα. Περάστε τη μαρινάτα από σουρωτήρι και ρίξτε την στην κατσαρόλα με τον λαγό.

Αφού ρίξετε το αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά και την ντομάτα, σκεπάζετε και βράζετε για 20 λεπτά.

Έπειτα ρίξτε μέσα τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια. Θα πρέπει να σφίξει η σάλτσα, εάν τα κρεμμυδάκια μαλακώσουν πριν δέσει η σάλτσα, στράγγιξε την και αφήνετε να βράσει λίγο ακόμη σε άλλη κατσαρόλα. Όταν θα δέσει την περιχύνετε μαζί με τον λαγό.

Σερβίρεις σε μια πιατέλα με τα κομματάκια του λαγού στη μέση και τα κρεμμυδάκια γύρω-γύρω. Σερβίρετε ζεστό.