ΑΘΗΝΑ. Δύο σημαντικές πνευματικές βραδιές στον ειδικό ανοικτό χώρο εκδηλώσεων τής Έκθεσης Βιβλίου μπροστά απ’ το νεοκλασικό κτίριο τού Ζαππείου θα πραγματοποιηθούν :

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 & ώρα 8.00μμ.

Μια ιδιαίτερη βραδιά γνωριμίας με την Μάνη, την πυργοστόλιστη αυτή «γνωστή/άγνωστη» γωνιά τής Πελοποννήσου, μέσα από το νέο καλαίσθητο και πολυσέλιδο βιβλίο «Παραδοσιακή διατροφή στη Μάνη» τής Ελένης Τζικάκου (ερευνήτριας λαογραφίας) που συνοδεύεται κι από την ταινία (DVD) «Νόστιμον Ήμαρ» (α’ προβολή της ταινίας). Επιφανείς πνευματικοί άνθρωποι μιλούν για την ιστορική περιοχή και την καθημερινή ζωή των Μανιατών, με επίκεντρο τη διατροφή τους. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν χοροί του τόπου και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα.

Την εκδήλωση στηρίζει και ο Σύλλογος Γυθειατών Αττικής «Κρανάη» του οποίου μέλος του Δ.Σ. είναι η συγγραφέας Ελ. Τζικάκου.


Την Κυριακή 21 Σεπτ. 2014 & ώρα 8.00μμ.

«Η Γυναίκα στην Αρχαία Σπάρτη» είναι το νέο βιβλίο/μελέτη τής Μαρίας Βενιζελέα (ιστορικού, μουσειολόγου), που παρουσιάζει νέα εντυπωσιακά στοιχεία για τον τύπο και την αγωγή τής γυναίκας που γέννησε τους θρυλικούς Σπαρτιάτες τής ιστορίας…
Στην βραδιά τής βιβλιοπαρουσίασης μιλούν επίσης επιφανείς πνευματικοί άνθρωποι λακωνικής και μανιάτικης καταγωγής.

Η «Αδούλωτη Μάνη» -με έδρα την Αρεόπολη- είναι ο εκδοτικός οίκος του Γιώργου Δημακόγιαννη που με «όπλο» το πλούσιο και συνεχές εκδοτικό έργο «εφορμά» τακτικά και εκτός περιοχής, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας μοναδικά την ιστορική περιοχή, αλλά και τις γύρω περιοχές Λακωνίας και Μεσσηνίας. Στις Εκθέσεις Βιβλίου της Αθήνας ή του Πειραιά είναι ο μόνος περιφερειακός εκδοτικός οίκος που συμμετέχει, όπως τώρα στο «43ο Φεστιβάλ Βιβλίου» στο Ζάππειο (Αθήνα) που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), από τις 5 έως τις 21 Σεπτεμβρίου (καθημερινή λειτουργία 6.00μμ-11.00μμ). Στις Εκθέσεις Βιβλίου πια, λόγω οικονομικής κρίσης, δεν συμμετέχουν ούτε εκδότες της Θεσσαλονίκης!

Η «Αδούλωτη Μάνη» με δικό της περίπτερο στο Φεστιβάλ Βιβλίου –με όλες τις παλαιές και νέες βιβλιοεκδόσεις που αφορούν την περιοχή αλλά και συλλεκτικούς χάρτες και ταινίες DVD και μουσικά CD, ακόμη και θρησκευτικές εικόνες και τοπικά αναμνηστικά…- δεν αρκείται σε αυτό: θέλοντας να προβάλλει, με όλους τους προσφερόμενους τρόπους, τη Μάνη και την πλούσια πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά οργανώνει τις δύο προαναφερόμενες σημαντικές πνευματικές βραδιές στον ειδικό ανοικτό χώρο εκδηλώσεων μπροστά απ’ το νεοκλασικό κτίριο του Ζαππείου και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, Μανιάτη ή μη, υποσχόμενη την υψηλή ποιότητά τους.