ΣΠΑΡΤΗ. Μεγάλη βαρύτητα δίνει η νέα Δημοτική Αρχή Σπάρτης στην Τουριστική ανάπτυξη και προβολή. Ο Δήμαρχος Σπάρτης αποδίδει αυτή την σημασία αναθέτοντας την αναβαθμισμένη Επιτροπή Τουρισμού στον Χρήστο Αλεξάκο, επικεφαλής της «Ελπίδας». Με μια κίνηση πολιτικής υπέρβασης, συνέπειας και ουσίας αναγνωρίζει το γεγονός ότι η το Κίνημα Πολιτών «Ελπίδα» έβαλε στο τραπέζι το θέμα της Τουριστικής ανάπτυξης και συμβάλει με την επιλογή Αλεξάκου στην άμεση παραγωγή έργου.
Είναι η πρώτη φορά που η Συμπολίτευση αναθέτει προεδρία σε ελάσσονα αντιπολίτευση, κάτι που προέκυψε και από τη σύγκλιση των δύο Παρατάξεων πριν τον Β΄ γύρο των Δημοτικών εκλογών αλλά και από την ιδιοσυγκρασία του νέου Δημάρχου. Στο πλάι του Χρήστου Αλεξάκου ο Β. Βαλιώτης θέτει έναν βασικό συνεργάτη του, τον Μανούσο Μανουσάκη ενώ τα άλλα 11 μέλη προέρχονται από δημοτικές Παρατάξεις, φορείς της πόλης και την Κοινωνία.

Ο Τουρισμός είναι ένας τομέας σε «ύπνωση» όπως συχνά αναφέρει ο Χρήστος Αλεξάκος. Αφορά πρώτα και κύρια το ταξίδι, τη διαμονή, τη διατροφή και την ψυχαγωγία των προσώπων που επιλέγουν τη περιοχή του Δήμου Σπάρτης για διακοπές και αναψυχή. Στόχος της Επιτροπής η Τουριστική ανάπτυξη και προβολή και κάτω από αυτόν το στόχο ενώνουν γνώσεις, ικανότητες, θέσεις και γνωριμίες οι κ.κ. Αλεξάκος και Μανουσάκης και φυσικά τα μέλη της Επιτροπής.

Τα μέλη της Επιτροπής (και τα αναπληρωματικά) είναι:

1) Αλεξάκος Χρήστος, Πρόεδρος
2) Μανουσάκης Μανούσος, Αντιπρόεδρος (Σκρουμπέλος Βασίλης)
3) Ένωση ξενοδόχων (Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων)
4) Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης (Φίλοι Αρχαίου Θεάτρου)
5) Επιμελητήριο Λακωνίας (Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης)
6) Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Εφορία Κλασικών Αρχαιοτήτων)
7) Βασίλης Γεωργιάδης, πολίτης (Σύλλογος Αρχαιολόγων)
8) Σταθάκος Γιάννης, πολίτης
9) Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης ( Σύλλογος Πολυδεύκης)
10) Μητράκος Χρήστος, δημοτικός υπάλληλος
11) Ζαχαράκη Γεωργία (Αρβανίτης Δημήτρης) απο Μείζονα Αντιπολίτευση
12) Διονύσης Θωμάς, (Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος)- ΑΝΑΣΑ
13) Στάθης Σταθόπουλος (Βούλα Σαραντοπούλου) απο Λαϊκή Συσπείρωση