ΣΠΑΡΤΗ. Με πολλή μεγάλη όρεξη και αμείωτο ενδιαφέρον από τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Σπάρτης ξεκίνησε το πρόγραμμα «Οι ΜΙΚΡΟΙ ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΕΣ» στο παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης. Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, την αρωγή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, και είναι εντεταγμένο στις παράλληλες δράσεις για το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2014».

Οι μικροί ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΕΣ έτρεξαν το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Βιβλιοθήκης, γνώρισαν τις δυσκολίες της διαδρομής, έμαθαν για τον Φειδιππίδη μέσα από την ιστορία του Ηροδότου και στεφανώθηκαν με το στεφάνι από κλαδί αγριλιάς μετά τον τερματισμό τους στη Σπάρτη μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Παράλληλα οι μικροί ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΕΣ ζωγράφισαν εμπνεόμενοι από την ιστορία της Σπάρτης και δημιούργησαν θαυμάσια έργα με πολύ μεράκι και φαντασία με τον πηλό. Τα έργα αυτά τα παιδιά θα τα παραδώσουν στους ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΕΣ, που μετέχουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, ως δώρα–ενθύμια, για να τα έχουν μαζί τους στις πατρίδες τους και να κρατούν έτσι ζωντανή μέσα τους την ανάμνηση της Σπάρτης.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή στις δράσεις της Βιβλιοθήκης δεκαέξι (16) τμήματα, δέκα (10) Νηπιαγωγείων και (6) έξι Δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, και αναμένεται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες τριακόσιοι εξήντα (360) περίπου μαθητές.