Συνελήφθησαν 16 άτομα, προσήχθησαν 53 και έγινε έλεγχος σε 243

Έλεγχοι σε 204 οχήματα όπου βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις

ΛΑΚΩΝΙΑ. Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (19.9.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια σαράντα τρία (243) άτομα, εκ των οποίων εκατόν σαράντα πέντε (145) ήταν ημεδαποί και ενενήντα οκτώ (98) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια τέσσερα (204) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα τρία (53) άτομα, από τα οποία είκοσι δύο (22) ήταν ημεδαποί και τριάντα ένα (31) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα.


Πιο αναλυτικά:

• Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
• Ένας (1) ημεδαπός, για πλαστογραφία.
• Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
• Μία (1) ημεδαπή, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
• Εννέα (9) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Εξιχνιάστηκαν, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής σε οικίες, στη Σπάρτη και στη Σκούρα Λακωνίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 32 και 17 ετών, για κλοπή και από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Σπάρτης σε βάρος ενός (1) 18χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για απόπειρα κλοπής, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι πέντε (25) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.