Υλικά

4 μελιτζάνες μακρουλές Λεωνιδίου
3 μέτρια κρεμμύδια Βατίκων κομμένα φέτες
4 ώριμες ντομάτες Γλυκόβρυσης
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Λακωνίας
1 / 2 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι


Παρασκευή

Κόβουμε ριγωτά το φλούδι από τις μελιτζάνες . Xαράζουμε με μαχαίρι στην μία πλευρά ώστε να σχηματιστεί εσοχή για την γέμιση .
Τρίβουμε με αλάτι τις μελιτζάνες και την εσοχή και τις αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα .
Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες , Προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες στο μούλτι , αλάτι και πιπέρι και το μαϊντανό . Το βράζουμε λίγη ώρα .
Πλένουμε τις μελιτζάνες καλά , τις στύβουμε και σκουπίζουμε τις . Τις τηγανίζουμε καλά στο υπόλοιπο λάδι και τις πατάμε με το πιρούνι στα χοντρά σημεία για να ψηθούν καλά .
Τις αραδιάζουμε στο ταψί , γεμίζουμε την εσοχή και την περίσσια γέμιση την βάζουμε γύρω - γύρω . Βάζουμε από πάνω φέτες ντομάτας .
Ψήνουμε το φαγητό μισή ώρα περίπου .