Την Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014, στην αίθουσα του ενοριακού πνευματικού κέντρου Μολάων έγινε η παρουσίαση του δίτομου βιβλίου του Ιωάννη Μοσχοβάκου «ΜΟΛΑΟΙ Ταξίδι στο χρόνο ΛΕΥΚΩΜΑ Των εν Μολάοις».

Πλήθος Μολαιτών κατέκλυσε την αίθουσα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο και να μείνουν αρκετοί εκτός αιθούσης. Η εκδήλωση άνοιξε με την απρόσμενη, σεμνή όσο και συγκινητική ομιλία της κόρη του συγγραφέα Κυριακή Μοσχοβάκου.

Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου από τον εκπαιδευτικό Κώστα Πραχάλη με τον οικείο και ευχάριστο γνωστό του τρόπο και με ταυτόχρονη προβολή επιλεγμένου αρχειακού και φωτογραφικού υλικού που εντυπωσίασε και κράτησε αμείωτη την προσοχή του κοινού μέχρι τέλος.

Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομη ομιλία του συγγραφέα κατά την οποία εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε του παρευρισκομένους, τελειώνοντας με την φράση «Για μένα η πιο συγκλονιστική στιγμή δεν είναι η παρουσίαση .Ανυπομονώ να νιώσω αυτό το συναίσθημα που έχει κανείς, όταν βλέπει τις αντιδράσεις των άλλων γι αυτό που τους προσφέρει».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Πετρολέκας,οι Αιδεσιμότατοι π. Στυλιανός Κότσαλης και π. Ελευθέριος Καναβάρος, ο Δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης ,ο βουλευτής κ. Αθανάσιος Δαβάκης
,ο Αντιδήμαρχος Κω/νος Μαυρομιχάλης ,ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μολάων κ. Ευθύμιος Κοντοσταθάκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Αλειφέρη ,κα. Ρεπαπήνου και ο κ. Κολλιάκος ,οι τ. Δήμαρχοι Μολάων κ. Ι. Τσαγκάρης και Μον/σίας κ. Μαστορόπουλος, Πρόεδροι Συλλόγων και φίλοι του συγγραφέα από την ευρύτερη περιοχή.