ΣΠΑΡΤΗ. Κατά πλειοψηφία πέρασε ο Απολογισμός – Ισολογισμός του 2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης.

Ο ορκωτός λογιστής που είχε την ευθύνη ελέγχου διατύπωσε 7 επιφυλάξεις όπως: πάγια του Δήμου που δεν έχουν τίτλους κυριότητας, ενσώματα πάγια παραχωρημένα, αγωγές σε βάρος του Δήμου που θα επιφέρουν βάρος 350.000€ και ανείσπρακτες απαιτήσεις ύψους 1.329.000€.

Ο ορκωτός λογιστής τόνισε ότι κατά τη σύνταξη του Απολογισμού – Ισολογιμού η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ακολούθησε αρχές και κανόνες που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία αφού το καταψήφισαν ο επικεφαλής της Ελπίδας Χρ. Αλεξάκος, ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Π. Κουμουνδούρος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπέιρωσης Δ. Λεβεντάκης και ο σύμβουλος της παράταξης Βαλιώτη Αλ. Βουνάσης.

Ο Σταύρος Αργειτάκος και οι συνεργάτες του επιχείρησαν να δείξουν ότι η κατάσταση που παρέδωσαν στη νέα δημοτική αρχή δεν είναι κακή στηριζόμενοι στο πόρισμα του ορκωτού λογιστή ότι κρίνει την οικονομική κατάσταση «ικανοποιητική» σε σχέση με άλλους Δήμους.
Ωστόσο σημεία που αφορούσαν στην αποπληρωμή δανείων της ΔΕΥΑΣ όπου είναι εγγυητής ο Δήμος, ανείσπρακτες οφειλές που θα καθυστερήσουν τουλάχιστον 10 χρόνια να αποπληρωθούν και οι 7, τουλάχιστον επιφυλάξεις που διατύπωσε ο ορκωτός λογιστής, δεν επέτρεψαν την ομοφωνία.
Δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Πλειώτας και Στ. Αργυρόπουλος) επιφυλάχθηκαν στα σημεία που αφορούν δαπάνες για τον ΧΑΔΑ Αφισιού.