Διορθωτικές παρεμβάσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών ζήτησε χθές στη Βουλή από τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης κατά τη συζήτηση της σχετικής τροπολογίας τόνισε ότι πρέπει να ξεκαθαριστούν τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνουν οι μετεγγραφές φέτος, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να δωθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές να σπουδάσουν κοντά στο τόπο τους, δεδομένης της αδυναμίας των γονέων να ανταπεξέλθουν στο βάρος των οικονομικών απαιτήσεων των σπουδών των παιδιών τους, ιδιαίτερα με τη σημερινή οικονομική κρίση.

Επίσης ο Λάκωνας βουλευτής ζήτησε να εφαρμοστεί ο Νόμος 4264 (Νόμος Αρβανιτόπουλου) και για τους επιτυχόντες παλαιοτέρων ετών, πολλοί εκ των οποίων αδυνατούν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους, καθώς και να ισχύσουν κανονικά και για φέτος οι μετεγγραφές των δημοσίων υπαλλήλων, των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας καθώς και των αιρετών.

Τέλος αναφορικά με την φημολογία που έχει πάλι ανακύψει σχετικά με την βιωσιμότητα ή μη του ΤΕΙ Σπάρτης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση που το περιλαμβάνει στα σαρανταεννέα τμήματα τα οποία έχουν πρόβλημα σχετικά με την αυτοδυναμία τους, ο κ. Δαβάκης είπε στο κ. Λοβέρδο ότι πρόκειται για ένα Τμήμα με επάρκεια φοιτητών, σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις που έχουν χτιστεί από δωρεά ομογενούς και πρωτότυπο γνωστικό αντικείμενο με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό στις προτιμήσεις των υποψηφίων φοιτητών, ενώ ζήτησε να στελεχωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό γεγονός που αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας.