ΣΠΑΡΤΗ. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας το πρόγραμμα «Οι μικροί ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΕΣ» στο παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης. Το πρόγραμμα είχε ενταχθεί στις παράλληλες δράσεις των εορταστικών εκδηλώσεων για το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2014».

Οι μικροί ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΕΣ έτρεξαν το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Βιβλιοθήκης, γνώρισαν τις δυσκολίες της διαδρομής, έμαθαν για τον άθλο του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη μέσα από την ιστορία του Ηροδότου και στεφανώθηκαν με το στεφάνι από κλαδί αγριλιάς μετά τον τερματισμό τους στη Σπάρτη μπροστά στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα.

Όπως μας ενημερώνει ο Προϊστάμενος της Βιβλιοθήκης κ Κώστας Τζανετάκος « οι μικροί ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΕΣ ζωγράφισαν εμπνεόμενοι από την ιστορία της Σπάρτης και δημιούργησαν θαυμάσια έργα με πολλή μεράκι και φαντασία με τον πηλό.
Οι «μικροί ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΕΣ» βρέθηκαν και στο τερματισμό των αθλητών στο στάδιο Σπάρτης, ήσαν έτοιμοι και ανέμεναν τους αθλητές που τερμάτιζαν από τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου μπροστά στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα, για να τους παραδώσουν τα έργα τους ως δώρα – ενθύμια για τη συμμετοχή τους στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2014». Κάθε ένας μικρός-ή μαθητής -τρια παρέδιδε το έπαθλο στον αθλητή που είχε ¨υιοθετήσει¨.

Η συμμετοχή των μικρών ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΩΝ στις εορταστικές εκδηλώσεις για το «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2014» ολοκληρώθηκε την επομένη ημέρα, όταν μια μικρή ομάδα αυτών παρέδωσεν τα δώρα-ενθύμια στους αθλητές που δεν είχαν τερματίσει».


Το πρόγραμμα «οι μικροί ΣΠΑΡΤΑΘΛΗΤΕΣ» διήρκεσε 8 εργάσιμες ημέρες και διεξήχθη σε διπλές και τριπλές βάρδιες καθημερινά. Συμμετείχαν σ΄ αυτό 450 μαθητές–τριες από τα παρακάτω αναφερόμενα Νηπιαγωγεία-Δημοτικά Σχολεία:

1ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σπάρτης,
1ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης (κλασ. τμήμα),
4ο Νηπιαγωγείο,
6οΝηπιαγωγείο(Ολοήμερο),
6ο Νηπιαγωγείο (κλασ. τμήμα)
9ο Νηπιαγωγείο,
Τα Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία Δροσοσταλίτσες, Παιδικό Εργαστήρι, Παιδόραμα,
«Ιωάννας Πολυχρονάκου».

1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης
3ο Δημοτικό Σχολείο Σπἀρτης
5ο Δημοτικό Σχολείο Σπἀρτης
7ο Δημοτικό Σχολείο Σπἀρτης
και το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Ιωάννας Πολυχρονάκου».

«Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης, η Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης πλήρως ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του προγράμματος αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την αιγίδα της οποίας διεξήχθη το πρόγραμμα, τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς των Σχολείων-Νηπιαγωγείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης για την προμήθεια της Γραφικής ύλης και λοιπών υλικών, τους αυτόκλητους εθελοντές της Βιβλιοθήκης που προσέτρεξαν να βοηθήσουν το έργο.
Και πάνω απ΄ όλα και από όλους τους μικρούς φίλους και φίλες της Βιβλιοθήκης που με τον ενθουσιασμό και την προσήλωση στο πρόγραμμα διευκόλυναν και χαροποίησαν τους διοργανωτές. Επίσης θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στους γονείς των μικρών φίλων της Βιβλιοθήκης, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και ανταποκρίνονται κάθε φορά με προθυμία στο κάλεσμά μας».