Δύο γνωστοί Λάκωνες -δικηγόροι και πολιτικοί- φαίνεται να πρωταγωνιστούν στην ίδρυση νέου κόμματος στο χώρο τής πατριωτικής λαϊκής δεξιάς: Παναγιώτης Μπαλτάκος (ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης) και ο Βασίλης Καπερνάρος (πρώην βουλευτής ΑΝ.ΕΛ.\Καμμένου, τώρα ανεξάρτητος). Πέρα από τις συναντήσεις τους στην Αθήνα (για τις οποίες γράφει παρακάτω η ιστοσελίδα Παραπολιτικά), τον Αύγουστο βρίσκονταν μαζί στο Γύθειο, σε κεντρική καφετέρια, κι όχι μία φορά!...

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως μπαίνει η δημιουργία του κόμματος των Μπαλτάκου-Καπερνάρου, με τα δύο στελέχη της Δεξιάς να βρίσκονται σε συνεχείς επαφές το τελευταίο διάστημα ώστε να διευθετηθούν και όλες οι λεπτομέρειες για όσα ετοιμάζουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι συναντήσεις τους, μάλιστα, είναι συχνές, με την τελευταία να πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο ξενοδοχείο «Χίλτον», μέρος το οποίο έχει εξελιχθεί σε έδρα των σχετικών διαβουλεύσεων. Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Secret», οι δύο δεξιών καταβολών και αναφορών πολιτικοί τα έλεγαν για αρκετή ώρα στο καφέ του ξενοδοχείου, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι κάτι ετοιμάζουν. Οι πληροφορίες, εξάλλου, λένε πως ο σχεδιασμός του κόμματος προχωράει κανονικά και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νεότερα.

Οι δύο άνδρες εκτιμούν πως το υπάρχον πολιτικό σκηνικό δεν μπορεί να κρατήσει πολύ και ένα «καθαρό» δεξιό κόμμα θα μπορούσε να σταθεί στο ρευστό πολιτικό σκηνικό. Οι δυο τους δεν έχουν καταλήξει ακόμα στον επικεφαλής του κόμματος, ενώ διατηρούν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και με εκπροσώπους της Εκκλησίας. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Secret», ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης στοχεύει στο να προλάβει τις εξελίξεις, καθώς οι πληροφορίες των οποίων γίνεται κοινωνός θέλουν το επιτελείο του Μαξίμου κάθε άλλο παρά να είναι αρνητικό στη δημιουργία ενός νέου κόμματος στα δεξιά της Ν.Δ. Κι αυτό διότι, αφενός, θα απορροφούσε μεγάλο μέρος από τους περιστασιακούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και, αφετέρου, θα μπορούσε υπό όρους να αποτελέσει πρώτης τάξεως κυβερνητικό σύμμαχο και «συνεταίρο» για την Κεντροδεξιά, αντί για το καταρρέον εκλογικά, ούτως ή άλλως, ΠΑΣΟΚ.

Είχε προηγηθεί στα τέλη Ιουλίου ένα δείπνο στη Γλυφάδα, με πρωτοβουλία του πρώην γενικού γραμματέα, με τη συμμετοχή του επικεφαλής της «Νέα ΜΕΡΑ», Χρήστου Ζώη, και του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου. Στο τραπέζι τότε είχαν τεθεί όλα όσα πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία του κόμματος και τα τρία στελέχη είχαν συμφωνήσει ότι οι πρωτοβουλίες έπρεπε να ληφθούν σύντομα. Οπως είχαν αποκαλύψει τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», είχε τεθεί και το ενδεχόμενο διάλυσης της «Νέα ΜΕΡΑ» του Χρήστου Ζώη. Ωστόσο, ο τελευταίος δεν προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση, κλείνοντας παράλληλα το μάτι στη Νέα Δημοκρατία, στην οποία, όπως όλα δείχνουν, είναι πολύ πιθανόν να επανενταχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

www.parapolitika.gr