ΣΠΑΡΤΗ. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης με επικεφαλής τον Διοικητή της Πύραρχο κ. Κωναταντίνο Γιαννόπουλο επισκέφθηκε την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014 στο Διοικητήριο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σκοπός της συνάντησης ήταν καταρχήν η αποτίμηση της θερινής περιόδου όπου κατά γενική ομολογία το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Λακωνία ήταν μεγάλο και αποτελεσματικό όπως αναλυτικά αναφέρθηκε και αποδεικνύεται από τα συγκεντρωτικά και συγκριτικά στοιχεία που διαθέτει η Πυροσβεστική.

Ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε ότι η αντιπυρική περίοδος που ολοκληρώθηκε, ήταν μια από τις καλύτερες τω τελευταίων χρόνων, ως προς την αποτελεσματικότητα της, ένας τεράστιος πυροσβεστικός μηχανισμός, κινητοποιήθηκε για να έλθει το ευτυχές αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την επόμενη περίοδο και καταγράφηκαν τα προβλήματα που παρατηρούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, και αφορούν την αντιπυρική προστασία και έγινε ανταλλαγή απόψεων για την επίλυσή τους».


Η κ. Τζανετέα , αφού ευχαρίστησε όλους όσους παρευρίσκονταν στη σύσκεψη, συνεκτίμησε μαζί με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ότι με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επιπλέον, τόνισε την αναγκαιότητα για την ασφάλεια των πολιτών η οποίο γίνεται ιδιαίτερα έντονη, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας στη Περιφερειακή μας Ενότητα.

Με γνώμονα το κοινό συμφέρον, η κ Τζανετέα έχοντας υπόψη της το σχέδιο αναδιοργάνωσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σπάρτης και την διοικητική αναβάθμιση της από σταθμό Γ σε Α τόνισε ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή και συνάμα η Περιφέρεια θα συμβάλλει στην προσπάθεια για τον κτηριακό εκσυγχρονισμό και επέκταση του υπάρχοντος σταθμού λόγω αυξημένων λειτουργικών αναγκών ή εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό στην μεταστέγαση του Σταθμού εντός του αστικού ιστού της πόλης της Σπάρτης σε σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο.

Η κ. Τζανετέα επισήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα έχει την δυνατότητα μέσω προγραμματικής σύμβασης με το εποπτεύον Υπουργείο να αναλάβει την τεχνική υποστήριξη για την επέκταση του υπάρχοντος ή στην μετεγκατάσταση του σταθμού σε νέο σύγχρονο κτίριο.

Τέλος η κ. Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τον διοικητή πως η Περιφέρεια όπως πάντα θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόσο στο στάδιο της πρόληψης όσο και της καταστολής των δασικών πυρκαγιών