ΣΠΑΡΤΗ. Μοναδικές στιγμές έζησαν οι 4 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης μαζί με τους 2 καθηγητές, που τους συνόδευαν στην πόλη Στριγκώβ της Πολωνίας, την οποία επισκέφθηκαν από 6 έως 11/10/2014 στα πλαίσια του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ εκπαιδευτικού προγράμματος Κομένιους. Οι συνεργαζόμενες σχολικές ομάδες, που συγκεντρώθηκαν εκεί προήλθαν από τη Ρουμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και Γαλλία.

Στην Πολωνία το αντικείμενο συνεργασίας των 5 χωρών ήταν ο χορός και οι μαθητές αυτοί δίδαξαν προς τους μαθητές της Πολωνικής ομάδας το γνωστό «χασαποσέρβικο» χορό και διδάχτηκαν Πολωνικούς παραδοσιακούς χορούς. Επισκέφθηκαν το μουσείο Σοπέν στη Βαρσοβία και γνώρισαν μια φιλόξενη και ασφαλή για τη μετακίνηση μαθητών χώρα. Το εκπαιδευτικό σύστημα της Πολωνίας εντυπωσίασε τους έλληνες μαθητές.

Η Ελλάδα είναι το συντονιστικό σχολείο των 5 χωρών στο πρόγραμμα με τίτλο: “Music advantages in the diversity of Europe” (M.A.D.E).
Η εκπαιδευτική δραστηριότητα συνεχίζεται με επίσκεψη στην Ιταλία το Μάρτιο και την υποδοχή 60 μελών της ομάδας Κομένιους στη Σπάρτη, τον Απρίλιο του 2015.