ΣΠΑΡΤΗ. Ήταν χαρακτηριστική η αυθεντικότητα των αισθημάτων της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης και του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν ανακοίνωσαν ότι θα βραβευθούν οι δύο Σπαρτιάτες ποδηλάτες που συμμετείχαν στους Βαλκανικούς.


Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου, πριν από τη συζήτηση της Ημερήσιας Διάταξης ο Δήμαρχος Σπάρτης βράβευσε τον Δημήτρη Χριστάκο, ποδηλάτη της Εθνικής Ελλάδος και του Σπαρτιατικού που έφερε το χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδ ακαι τη Σπάρτη στην ποδηλασία αντοχής.


Οι αγώνες έγιναν στην αδελφοποιημένη με τη Σπάρτη πόλη της Νις, όπου τόσο ο χρυσός Χριστάκος όσο και ο άτυχος Βασίλης Δημητρόπουλος εντυπωσίασαν και δόξασαν Σπάρτη κι Ελλάδα.


Ο Δήμαρχος κ. Βαλιώτης απένειμε στον Δημήτρη Χριστάκου Χρυσό κλάδο ελιάς και πάπυρο και στον Βασίλη Δημητρόπουλο πάπυρο για τις επιτυχίες τους.


Συγκινητική ήταν η φράση του χρυσού Βαλκανιονίκη Χριστάκου: « Ευχαριστώ για την ιδιαίτερη τιμή. Υπόσχομαι ότι με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος θα τιμήσω και τη χώρα και την γενετειρά μου…»


Το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημότες που ήταν παρόντες χειροκρότησαν τους αθλητές. Το θαυμασμό και τις ευχαριστίες των δημοτών της Σπάρτης εξέφρασαν:


Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Μοιράγιας:

« Είναι μεγάλη η τιμή. Σήμερα δεν τιμάμε εμείς. Μας τιμούν οι αθλητές μας με την παρουσία τους. Ποια άλλη πόλη έχει αυτή την τιμή… Εύχομαι με αφορμή τις επιτυχίες να δώσουμε στο ποδήλατο και στην ποδηλασία τη θέση που της αξίζει στο Δήμο Σπάρτης. Οι αθλητές μας είναι άριστοι μαθητές και εξαιρετικοί αθλητές.».


Δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης
:
«Είναι μεγάλη η τιμή και η επιτυχία των Σπαρτιατών αθλητών, ειδικά στις μέρες μας όπου ήθη και αξίες καταρρέουν. Ευχαριστούμε τους αθλητές, τους γονείς και τον Σπαρτιατικό Γ.Σ. Εύχομα πάντα διακρίσεις».


Σταύρος Αργειτάκος:
«Μεγάλη η διάκριση και σημαδιακή αφού έγινε στην αδελφή πόλη ΝιςΕύχομαι κι άλλα τέτοια»


Χρήστος Αλεξάκος:

« Ένα μεγάλο μπράβο. Μας κάνατε όλους περήφανους. Εύχομαι να είστε γεροί, δυνατοί και να πετύχετε κι άλλους στόχους»


Παναγιώτης Κουμουνδούρος:

«Μπράβο σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας. Η καλύτερη υπόσχεση σε αυτά τα παιδιά θα ήταν η υπόσχεση για στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.»


Δήμος Λεβεντάκης:
«Η επιτυχία αυτή φανερώνει τις δυνάμεις της πόλης και της χώρας. Δυστυχώς όμως τα ερασιτεχνικά Σωματεία παλεύουν μόνα τους.»


Ο αθλητής του Σπαρτιατικού Δημητρόπουλος, που είχε τεχνικό ατύχημα, την ώρα που πήγαινε εξαιρετικά καλά ευχαρίστησε όλους και τους γονείς του και υποσχέθηκε να τιμήσει και πάλι την πόλη του.


Η λιτή τελετή είχε αυθεντικό χαρακτήρα και η στάση και θέση τόσο του Δημάρχου όσο και του προέδρου ήταν τιμητική για τους αθλητές. Ευχή όλων οι επιτυχίες να φέρουν την στήριξη που έχει ανάγκη ο Ιστορικός Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος.