ΣΠΑΡΤΗ. Την περασμένη Κυριακή (19-10-2014) ο μουσικός σύλλογος “Φίλοι της Μουσικής - Η Ταϋγέτη” πραγματοποίησε ημερησία Φθινοπωρινή εκδρομή με κύριο προορισμό τα Καλάβρυτα.

Η αναχώρηση έγινε νωρίς το πρωί από τη Σπάρτη με πρώτο σταθμό το Λεβίδι και συγκεκριμένα στο κτηριακό συγκρότημα “Δρυάδες”. Οι εκδρομείς ήπιαν τον καφέ τους και ξεναγήθηκαν στο Ιδιωτικό Αρκαδικό μουσείο που στεγάζεται εκεί. Το μουσείο περιλαμβάνει αξιόλογους πίνακες με χαρακτικά, γκραβούρες και γλυπτά με θέματα από την Αρκαδική Μυθολογία και Ιστορία.

Κατόπιν, μέσα από μια διαδρομή στα βουνά Μαίναλον και Χελμό, όπου η φύση είχε ντυθεί φθινοπωρινά και τα μόνιμα αιωνόβια έλατα στόλιζαν τις βουνοπλαγιές, έφθασαν στο Σπήλαιο Λμνών. Εκεί απόλαυσαν ένα θαύμα της φύσης με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Εντυπωσιασμένοι και ευδιάθετοι έφτασαν στα Καλάβρυτα.

Τα Καλάβρυτα είναι μια πανέμορφη κωμόπολη με πρόσφατη και δραματική ιστορία. Έγινε μια στάση για προσκύνημα στον τόπο θυσία των τοπικών Ηρώων από τους Γερμανούς κατακτητές στις 13-12-1943 και όλοι συγκινήθηκαν φέρνοντας στη μνήμη τους τα γεγονότα.

Φθάνοντας στα Καλάβρυτα χαλάρωσαν κάνοντας βόλτες στους κεντρικούς δρόμους και απόλαυσαν το καλό φαγητό που προσφέρουν οι τοπικές ταβερνίτσες καθώς και τα παραδοσιακά γλυκά στις καφετέριες. Στα Καλάβρυτα υπάρχει και Μουσείο με έκθεση προσωπικών αντικειμένων των θυμάτων.

Το απογευματάκι ξεκίνησε η διαδρομή της επιστροφής βλέποντας ένα ακόμα αξιοθέατο. Επισκέφθηκαν την Μονή της Αγίας Λαύρας όπου στεγάζεται Μουσείο με πλούσια εκθέματα από την εποχή της Επανάστασης του 1821. Ανάμεσά τους και το Ιστορικό λάβαρο του ξεσηκωμού.

Η επιστροφή έγινε με μια μικρή στάση στο κέντρο της Τρίπολης και νωρίς το βραδάκι έφτασαν στη Σπάρτη.
Στο γκρουπ των εκδρομέων συμμετείχε και η κ. Νίκη Μέγγου - Φιλιπποπούλου, μέλος και φίλος του συλλόγου, η οποία για μια ακόμα φορά δώρισε σε όλους τις ανεξάντλητες ιστορικές της γνώσεις κάνοντας την εκδρομή περισσότερο ενδιαφέρουσα.

Οι συμμετέχοντες χάρηκαν μια θαυμάσια ημέρα με πολλές και ποικίλες εντυπώσεις. Ο σύλλογός θα διοργανώσει μελλοντικά και άλλες πετυχημένες και άρτια οργανωμένες εξορμήσεις και έτσι θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς φίλους και συμπολίτες να απολαύσουν τα όμορφα τοπία της πατρίδας μας.