ΛΑΚΩΝΙΑ. «Η τουριστική ανάπτυξη και η δημιουργία της σωστής εικόνας της Λακωνίας είναι υπόθεση όλων μας.» Αυτό ανέφερε στο ραδιόφωνο Νότος 94.9 η περιφερειακή σύμβουλος και υπεύθυνη τουρισμού της Λακωνίας Ματούλα Μπελεγρή.

« Έχουν γίνει λάθη, υπάρχουν παραλείψεις αλλά τώρα γίνεται προσπάθεια ώστε ο δύσκολος νομός της Λακωνίας, νομός τερματικός, να γίνει προορισμός και να αποκτήσει την τουριστική δυναμική που του αξίζει».

Η κ Μπελεγρή, υπεύθυνη της Τουριστικής Επιτροπής Λακωνίας και την περίοδο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης εκτιμά ότι η πρόοδος των έργων (οδικά, λιμενικά κ.λ.π.) θα υποβοηθήσουν την υπόθεση της τουριστικής ανάπτυξης.
«Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η προβολή αλλά η στοιχειώδης προετοιμασία. Δεν είναι δυνατόν η Σπάρτη, η δεύτερη πόλη στην ιστορία, να μην έχει στίγμα…».


Η Περιφερειακή Σύμβουλος επισήμανε ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει στη Λακωνία, μαρίνα, σε έναν νομό που βρέχεται κατά κύριο λόγο από θάλασσα. Στηλίτευσε και τη στάση των πολιτών που αδιαφορούν για την καθαριότητα, την ευγένεια και την φιλοξενία.

Ακούστε
τη συνέντευξη της Μ. Μπελεγρή στον Ηλία Μπόνο