ΑΡΕΟΠΟΛΗ. Στις δύο νέες εκδόσεις του εκδοτικού Οίκου «Αδούλωτη Μάνη» αναφέρθηκε ο εκδότης – δημοσιογράφος Γιώργος Δημακόγιαννης στην εκπομπή του Ηλία Μπόνου, στο ραδιόφωνο Νότος 94.9.

Ο εκδότης αναφέρθηκε στις δύο συγγραφείς των βιβλίων αλλά και στο περιεχόμενο τους, δεδομένου ότι θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι είναι βαθύς γνώστης της ιστορίας, της παράδοσης και της λαογραφίας.

Εξηγεί το πόσο δύσκολο είναι να μετέχει ένας τοπικός εκδοτικός οίκος στις εκθέσεις βιβλίου Εθνικής κλίμακας, όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η «Αδούλωτη Μάνη» τα τελευταία χρόνια «κλέβει» την παράσταση.

«Όσο γεννιούνται παιδιά και βιβλία, υπάρχει ελπίδα» θα πει ο πολύτεκνος σε φυσικά και πνευματικά τέκνα Γιώργος Δημακόγιαννης.

Το βιβλίο της Ελένης Τζικάκου για την "Παραδοσιακή Διατροφή στη Μάνη" είναι ένα εκδοτικό επίτευγμα που μάλιστα συνοδεύεται και από dvd ταινίας. Το βιβλίο της Μαρίας Βενιζελέα "Η Γυναίκα στην Αρχαία Σπάρτη" παρουσιάζει ίσως την ποιο ιστορική γυναίκα στην πιο ξεχωριστή κοινωνία.Ο εκδότης εξηγεί, με τρόπο άμεσο πως το παρελθόν συναντάται στο πρόσφατο παρελθόν και στο παρόν, μέσα από παραδόσεις, ήθη, έθιμα και κώδικες αξιών και αρχών.

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Γιώργου Δημακόγιαννη στο ραδιόφωνο Νότος 94.4