Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σπάρτης σε τακτική δημόσια συνεδρίαση που έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχιακό Μέγαρο - Κεντρική Πλατεία Σπάρτης - αίθουσα συνεδριάσεων) την 20-10-2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη αποφάσεως στο 6ο θέμα:

"Αποδοχή παροχής εργασίας υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ Σχολικών Φυλάκων, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 320/2014 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σπάρτης (ειδική διαδικασία εργατικών διαφορών)"

Τοποθετήθηκαν, ο αντιδήμαρχος, ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου των σχολικών φυλάκων κ. Σουμάκη Συμεών: (έγινε ανάγνωση του κειμένου από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κύριο Μοιράγια λόγω έκτακτης προσωρινής απουσίας του προέδρου των εργαζομένων από τη συζήτηση του θέματος):

"Κύριε δήμαρχε, κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι
Ο υπουργός Δ.Μ.Η.Δ κύριος Μητσοτάκης, όταν μας έθεσε σε καθεστώς διαθεσιμότητας τον Ιούλιο του 2013, εφάρμοσε τον «εργασιακό ρατσισμό» πάνω στον κλάδο των σχολικών φυλάκων, με το χειρότερο τρόπο (με τις ευλογίες, ανά την Ελλάδα, ορισμένων βουλευτών, τοπικών παραγόντων και συνδικαλιστών μας, ήμασταν τα εξιλαστήρια θύματα για τους δήμους). Η εμπάθειά του απέναντί μας, φαίνεται ξεκάθαρα από τη διάρκεια της διαθεσιμότητας που ίσχυσε για εμάς, (8+1 μήνες) και ύστερα απόλυση, σε σχέση με την Δ.Α. (πάνω από 13 μήνες και 95% απορρόφηση) με τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών (13 μήνες και συνεχίζουν) και με τους εκπαιδευτικούς (πάνω από 15 μήνες και συνεχίζουν). Από τους 2000 σχολικούς φύλακες, υποβάθμισε τους 500 σε Υ.Ε. και συνεχίζει να προσπαθεί να οδηγήσει τους υπόλοιπους 1500 στην ανεργία!!! (είμαστε ποσοτικός και αριθμητικός στόχος)

Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη προσβάλλονται οι αρχές της Ισότητας, της Αξιοκρατίας, της Αναλογικότητας και η αρχή της Διοικητικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.!!!
Η εργασία μας, έχει χαρακτηριστεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και από την δικαιοσύνη «αναγκαία και απαραίτητη»! Διαπιστώθηκε ότι, ακολουθήθηκαν νόμιμες διαδικασίες για την πρόσληψή μας και για την μετατροπή των συμβάσεών μας σε Ι.Δ.Α.Χ.!!!

Η Ελληνική πολιτεία έχει μεταβιβάσει τις αρμοδιότητες της καθαριότητας, της συντήρησης, της προστασίας και φύλαξης των σχολικών κτιρίων στους δήμους! Οι εργαζόμενοι σχολικοί φύλακες, αποδείχθηκε ότι δεν είναι πλεονάζον προσωπικό!
Είμαστε όλοι στη διάθεση της υπηρεσίας μας, μέσα από την σωστή οργάνωση την διαφάνεια και την νομιμότητα, να υπηρετήσουμε τη σχολική κοινότητα και τους δημότες της πόλης μας!

Η δύναμη των σχολικών φυλάκων πριν τη διαθεσιμότητα, ήταν 21 εργαζόμενοι. Τώρα είμαστε μόνο 16… Είναι ολοφάνερο, ότι επιβάλλεται η παρουσία όλων των σχολικών φυλάκων, στους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων.
Λέμε ναι στην 24ωρη φύλαξη, μετά από την ολοκλήρωση των σχετικών ενεργειών από την διοίκηση. Ανάλογο αίτημα έχει κατατεθεί εγγράφως στο δήμο Σπάρτης.
Συνεχίζει να υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία και με την νέα δημοτική αρχή, με ένα κοινό στόχο: «την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας»!!!

Ζητάμε, από το δημοτικό συμβούλιο, μέσω της σημερινής απόφασης για αποδοχή της εργασίας μας, την καθολική και ομόφωνη στήριξη και υποστήριξη του θεσμού της φύλαξης των σχολικών κτιρίων και των εργαζόμενων στο δήμο Σπάρτης, χωρίς αστερίσκους, χωρίς παρενθέσεις και χωρίς σημειώσεις… Μόνο έτσι θα κερδίσουμε!!! Άλλωστε, αυτό αναγνωρίζει και η Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη!
Δηλώνουμε, προς κάθε κατεύθυνση ότι, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να μας κλέψει αυτό που δικαιούμαστε, την νόμιμη εργασία μας, την αξιοπρέπειά μας, την ίδια μας τη ζωή!!!
Σας ευχαριστούμε"



Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εργαζομένων με τους ίδιους όρους και τις ίδιες αποδοχές όπως πριν την διαθεσιμότητα (23/07/2013) κρίνοντας ως αναγκαία και απαραίτητη τη φύλαξη των σχολικών κτιρίων, για τους παρακάτω λόγους:

Α) Οικονομικό συμφέρον

Β) Για να υπάρχει ασφάλεια των μαθητών,

Γ) Απομάκρυνση της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών από τα σχολεία,

Δ) Προστασία της δημόσιας περιουσίας από βανδαλισμούς

Ε) Συμβολή των σχολικών φυλάκων στην ομαλή κι εύρυθμη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης