ΑΘΗΝΑ. Κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που αφορούσε την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της οδηγίας 2013/37/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και ρυθμίζει θέματα διαφάνειας, το λόγο έλαβε και ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης στην ομιλία του έκανε αναφορά στην τροπολογία που αφορά στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια ρύθμιση την οποία ανέμενε η κοινωνία εδώ και πάρα πολύ καιρό, που συστοιχίζεται απόλυτα με το αίσθημα δικαιοσύνης της κοινωνίας και της αγοράς και συνεπώς πρέπει όλοι να την στηρίξουν. Στηλίτευσε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία δεν επέδειξε, όπως είπε, πολιτική γενναιότητα ώστε να παραδεχτεί ότι πρόκειται για μια καλή νομοθετική πρωτοβουλία για ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο της κοινωνίας και δίνει ανάσα και διέξοδο στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Επιπρόσθετα επεσήμανε ότι πρόκειται για μια ρύθμιση που θα βοηθήσει και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, ο κ.Δαβάκης αναφέρθηκε και στην τροπολογία που κατέθεσαν Bουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τον συμψηφισμό των οφειλών σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης με τις επιδοτήσεις που καταβάλλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στους αγρότες. Μάλιστα χαρακτήρισε απαράδεκτο να συμψηφίζονται οι οφειλές του ΟΓΑ με επιστροφές ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος, καθώς και με επιδοτήσεις και ζήτησε από τον παριστάμενο Υπουργό να κάνει δεκτή την τροπολογία διότι δεν επιτρέπεται να παρακρατώνται χρήματα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση των αγροτών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.