ΣΠΑΡΤΗ. Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το Σάββατο 25/10 γύρω στη 13:00 όταν τζίπ Mazda που κατευθυνόταν από Τρίπολη προς Σπάρτη εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε στη «γνωστή» και σεσημασμένη στροφή του Κοπίτα! Αριστερή στροφή στην κάθοδο από Τρίπολη προς Σπάρτη. Ο δρόμος ήταν ολισθηρός λόγω βροχής.

Στο όχημα επέβαινε ζευγάρι νέων από την Αθήνα. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι αλλά η συνοδηγός κοπέλα υπέστη τραύμα σοβαρό στο κεφάλι.
Διερχόμενος γιατρός παρείχε πρώτες βοήθειες, ευτυχώς, διότι τα ασθενοφόρα που κατέφθασαν δεν διέθεταν γιατρό.

Παρατήρηση 1. Είναι δυνατόν να καθυστερεί τόσο το νέο οδικό δίκτυο της Λακωνίας; Πόσα θύματα νεκρούς και τραυματίες πρέπει να θρηνήσουμε να αντιληφθούν οι αρμόδιοι σε Υπουργείο και Περιφέρεια ότι δεν πάει άλλο;

Παρατήρηση 2
. Σε έναν Νομό όπου τα τροχαία είναι στην ημερήσια διάταξη είναι δυνατόν τα ασθενοφόρα να μην έχουν γιατρό, ειδικά όταν καλούνται για τροχαίο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις;

Παρατήρηση 3. Χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη πρόληψη στα επικίνδυνα σημεία του θανάσιμου οδικού δικτύου της Λακωνίας. Η δυσφήμιση του τόπου είναι πλέον διάχυτη και γι’ αυτό το λόγο.