ΣΠΑΡΤΗ. Στις 13 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε, στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, συγκέντρωση συμπαράστασης στην Φωτεινή Μανωλάκου και διαμαρτυρίας ενάντια στη «συνδικαλιστική της δίωξη που ασκείται απο τη Διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας Παπαγεωργίου Ευδοξία και τον Αναπλ. Διοικητή της Ν.Μ. Μολάων Παναγόπουλο Δημήτρη» όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές.
.
Παρέμβαση κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. έκαναν συνδικαλιστικά στελέχη, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στην εκπαίδευση και στον ιδιωτικό τομέα, αλληλέγγυοι πολιτικοί και πολίτες, μεταξύ των οποίων ο Γιαννάκος Μιχάλης, Πρόεδρος και ο Παντέλης Τάκης, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), οι εκπρόσωποι Γρηγόρης Καλομοίρης και Ζέττα Μελαμπιανάκη απο την Εκτελεστική Επιτροπή της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, (ΑΔΕΔΥ), ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ και γιατρός Ζαχαριάς Κων/νος, μέλη Δ.Σ. Σωματείων και Εργαζόμενοι Νοσοκομείων, μέσω του “Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζομένων Νοσοκομείων”, μέλη Δ.Σ. Σωματείων άλλων κλάδων και αλληλέγγυοι πολίτες. Ταυτόχρονα, δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης εκδόθηκαν και συνεχίζουν να εκδίδονται απο Σωματεία του Δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Δείτε το video από τη διαμαρτυρία!

video 1 video 2 video 3 video 4

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (Συνδικαλιστική Παράταξη Νοσοκομείου Μολάων) αναφέρει:
«Η παρέμβαση των διαδηλωτών, κατάφερε να ανατρέψει τα αρχικά σχέδια της Διοίκησης και ακύρωσε στην πράξη, την εισήγηση της Διοικήτριας για παραπομπή της Φωτεινής Μανωλάκου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με σκοπό να τεθεί σε αργία. Ωστόσο, παρά τη διαβεβαίωσή τους ότι δεν θα επιβληθεί καμία ποινή, μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου που έγινε την ίδια μέρα στις 5 το απόγευμα (!), αποφάσισαν κατά πλειοψηφία την επιβολή της ποινής του προστίμου αποδοχών δυο μηνών, τιμωρώντας την παράνομα και μάλιστα για δεύτερη φορά, γιατί με την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ και του Πρωτοβάθμιου Σωματείου εξακολουθούσε να παρέχει τις υπηρεσίες της στους Μολάους και όχι στη Σπάρτη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός απο την εκπρόσωπο εργαζομένων μειοψήφισε και διορισμένο μέλος του Δ.Σ. δηλώνοντας ότι η δίωξη είναι συνδικαλιστική. Αντίθετα, ο Διευθυντής της Διοικητικής Υπηρεσίας και μέλος του Σωματείου του Νοσοκομείου Σπάρτης, ούτε και αυτή τη φορά διαφοροποιήθηκε απο τις επιθυμίες της Διοίκησης.

Καταγγέλουμε στο σύνολό τους τις παράνομες ενέργειες της Διοίκησης του Γ.Ν. Λακωνίας που ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και στρέφονται εναντίον όσων αντιστέκονται στις διαλυτικές πολιτικές υγείας.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, με κάθε τρόπο τη μάχη, για την πλήρη ανατροπή των αποφάσεων τους που ουσιαστικά καταργούν συνδικαλιστικά δικαιώματα νομοθετικά κατοχυρωμένα.
Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική νίκη.»