ΣΠΑΡΤΗ. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με την υπ΄ αριθμόν 507/16.10.2014 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος αξιολόγησε θετικά και πρόκρινε για χρηματοδότηση του έργου «Εγκατάσταση Πρασίνου στις Κτιριακές Εγκαταστάσεις του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας» με προϋπολογισμό 994.926,69 €.

Η παραπάνω Απόφαση λήφθηκε σε συνέχεια της υποβολής αιτήματος της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας προς το Υπουργείο, συνοδευόμενο με πλήρη φάκελο μελέτης.

Η μελέτη προβλέπει την εγκατάσταση πρασίνου στο δώμα του Διοικητηρίου προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια κατά την θερινή και χειμερινή περίοδο, μείωση των εκπομπών αεριών και βελτίωση των θερμικών, οπτικών και περιβαλλοντικών συνθηκών καθώς και της αισθητικής του κτιρίου.

Η κ. Τζανετέα επισήμανε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει στο Περιβάλλον με ένα έργο που θα βελτιώσει την βιοκλιματική λειτουργία του Διοικητηρίου, θα συμβάλει στον περιορισμό της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων και στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.