BAMBAKOY. Έχοντας παρακαταθήκη το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού του 2013, το οποίο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέα Ζωή» προσκαλεί όλους και φέτος στη μεγάλη γιορτή του Πάρνωνα!
Συνοδοιπόρος ... η γνωστή chef, Μαίρη Παναγάκου!

Με κεντρικό σύνθημα ''Η Βαμβακού παράγει – Η Βαμβακού προσφέρει'' και πρωταγωνιστή το καρύδι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέα Ζωή» διοργανώνει την προσεχή Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, στις 11.00 π.μ., στο παλαιό Σχολείο του χωριού, το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού!

Οι διοργανωτές αναφέρουν κι εν πολλοίς μας προ(σ) καλούν:

«Η Μαίρη Παναγάκου, διάσημη chef με τηλεοπτική παρουσία από το 1998, συγγραφέας των βιβλίων "Η κυρία Μαίρη ξέρει", επιχειρηματίας και κυρίως μία γυναίκα με ανεξάντλητο ... γαστρονομικό μεράκι έρχεται στη Βαμβακού, φέρνει μαζί της τα μυστικά της κουζίνας της και μας παρουσιάζει μοναδικές συνταγές με βάση το Καρύδι Μας!
Την προσεχή Κυριακή, στη Βαμβακού, την τιμητική του θα έχει και το κρασί, καθώς ο κύριος Νίκος Θεοδωρακάκος θα βρίσκεται στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού, για να μας ταξιδέψει στον κόσμο του κρασιού με μία μοναδική οινογνωσία!

Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ! Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού στη Βαμβακού υποδέχεται το Μπαχάρι και την ιδιοκτήτρια, Ιωάννα Αλέξη, η οποία θα μας αποκαλύψει, στο Εκθετήριο που θα στηθεί στο χώρο, τους θησαυρούς του Πάρνωνα! Βότανα, αιθέρια έλαια, γλυκά του κουταλιού, μπαχαρικά και όλα όσα κρύβει η φύση του Πάρνωνα ... για τα μάτια σας μόνο!
Με ένα ... διαφορετικό τρόπο θα βρεθεί στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Καρυδιού, δίνοντας διατροφικές συμβουλές και ο Κωνσταντίνος Μπάρδης, εργοφυσιολόγος, PHD, διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, και στέλεχος Επιστημονικής Ομάδας Nutri Lab.
Τιμή για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέα Ζωή αποτελεί και η ευρύτατη αποδοχή της εκδήλωσης από τις γυναίκες του χωριού, οι οποίες θα ... γλυκάνουν τους παρευρισκομένους με τις μοναδικές τους δημιουργίες! Καρυδόπιτες, Δίπλες, Σαραγλί, Μπακλαβάδες, Μουσταλευριά, Κορμός Σοκολάτας, Μελομακάρονα και πολλές ακόμα λιχουδιές θα προσφερθούν σε όσους έρθουν να γνωρίσουν από κοντά το Καρύδι Μας!
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Κώστας και η Ξένια σας περιμένουν στο Παραδοσιακό Καφενείο του χωριού ... Δεν θα χάσετε!»


2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Καρυδιού!
Βαμβακού | 2 Νοεμβρίου | 11.00 π.μ. | Παλιό Σχολείο
Ελάτε να σας γλυκάνουμε και να σας ... καρυδώσουμε!
Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή
https://www.youtube.com/watch?v=Rv8eFF_CfnM