Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος υλοποιεί για όλα τα Επιμελητήρια-μέλη της το πρόγραμμα "Κατάρτιση εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα".

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.200 στελέχη και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος υλοποιεί για όλα τα Επιμελητήρια-μέλη της το πρόγραμμα "Κατάρτιση εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα".

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.200 στελέχη και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όλων των κλάδων της οικονομίας. Προβλέπεται η υλοποίηση 170 περίπου προγραμμάτων κατάρτισης στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι 80 ώρες (60 ώρες θεωρητική και 20 ώρες πρακτική άσκηση, η οποία θα υλοποιηθεί με τη μορφή των μελετών περίπτωσης (case studies) και θα έχει ως παραδοτέα "Πλάνα καινοτομίας" τα οποία οι καταρτιζόμενοι θα προτείνουν στις επιχειρήσεις που εργάζονται).

Τα προσδοκώμενα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων, η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η ενίσχυση της καινοτομίας.
Για τη συμμετοχή των καταρτιζόμενων στο πρόγραμμα προβλέπεται επιδότηση 5 €/ώρα

Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί στην προκήρυξη και έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του έργου, η επιλογή των καταρτιζόμενων θα γίνει βάσει προτεραιότητας στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, σε επίπεδο Περιφέρειας και ότι από κάθε επιχείρηση θα επιλεγούν μέχρι 5 καταρτιζόμενοι.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από 13/10/2014 μέχρι 31/10/2014 στην ηλεκτρονική σελίδα της ΚΕΕΕ: www.kainotomia.uhc.gr.