ΑΘΗΝΑ. Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Ανδρέα Μπελεγρή με τίτλο «Εκ του πατρός εκπορευόμενοι».

Θα μιλήσουν οι: Γιάννης Μπεχράκης φωτορεπόρτερ Reuters, Λίνα Νικολακοπούλου στιχουργός, Βαγγέλης Πανταζής Δρ Αρχαίας Ιστορίας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Τίνα Μανδηλαρά.

Σ’ ένα χωριό της Μεσογείου, ένας πατέρας δολοφονείται από τον έναν εκ των διδύµων γιων του. Οι αυτόπτες µάρτυρες της δολοφονίας δεν µπορούν να αναγνωρίσουν ποιος από τους δύο έπραξε το έγκληµα, καθώς πρόκειται για οµοζυγωτικούς διδύµους, σχεδόν κλώνους.
Τα δύο αδέλφια εξαφανίζονται και το έγκληµα απασχολεί τα ΜΜΕ της χώρας. Όταν συλλαµβάνονται, παραδίδουν στην Αστυνοµία ένα σηµείωµα του πατέρα τους που ζητά να µη διωχθεί ο γιος του. Ένας δημοσιογράφος, έξι χρόνια µετά το έγκληµα, συναντά τους πρωταγωνιστές και τους φίλους τους, που κάποιοι από αυτούς είναι και δικοί του φίλοι. Πού αρχίζει και πού τελειώνει το δέσιµο των δύο αδελφών; Ποιος πραγµατικά αποφάσισε τον φόνο; Ένα θύµα µπορεί να γίνει µετά θάνατον θύτης;

Ο Ανδρέας Μπελεγρής γεννήθηκε στα Παπαδιάνικα Λακωνίας. Σπούδασε στο Τµήµα Οικονοµικών Επιστηµών στο ΑΠΘ. Εργάζεται ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα «Πρώτο Θέµα» και στην ιστοσελίδα protothema.gr.