ΣΠΑΡΤΗ. Μια ιδέα που πρωτοξεκίνησε από το Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας γενικεύει και επικοινωνεί εύστοχα το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης. Πρόκειται για ένα συνδυασμό δράσης, ιδέας και συμμετοχής που έχει σαν στόχο την απόδοση έργου με νόημα και συμβολισμό.

Στο Δημοτικό Σχολείο της Μαγούλας (Γ' Τάξη) το 2013 -14 οι μαθητές είχαν κατασκευάσει το χριστουγεννιάτικο δένδρο από ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ με δράση στην κεντρική πλατεία έδειξαν ένα εξαιρετικό δένδρο κατασκευασμένο αποκλειστικά από υλικά ανακύκλωσης, που φιλοξενήθηκε και στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Φέτος το Νομικό πρόσωπο Πολιτισμού καλεί όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα δένδρα ή καράβια από υλικά ανακύκλωσης. Τα έργα των τμημάτων ή τάξεων των σχολείων θα διακοσμήσουν τις πλατείες της πόλης και των Δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Σπάρτης. Στόχος της δράσης αυτής είναι όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν σε κάτι δημιουργικό, όμορφο και χρήσιμο για την πόλη, όπως είναι η ανακύκλωση, η αισθητική αναβάθμιση και η συνεργασία στον κοινό σκοπό.

Τα έργα πρέπει να έχουν ελάχιστο μήκος ή ύψος το 1,5 μέτρο και πρέπει να παραδοθούν πριν απο τις διακοπές των Χριστουγέννων.