ΣΠΑΡΤΗ. «Η Σπάρτη γυρίζει σελίδα στον τομέα του Τουρισμού». Αυτό είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης Χρήστος Αλεξάκος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Νότος 94.9.

Ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανασυγκρότησης όλων των δυνάμεων ώστε ο Δήμος Σπάρτης να εντοπίσει και να τονώσει το σ΄τιγμα του στον τουριστικό χάρτη.
Η Επιτροπή Τουρισμού σύμφωνα με τον κ. Αλεξάκο είναι εμπλουτισμένη από ανθρώπους με ιδέες και όρεξη για δουλειά και πολύ σύντομα θα έλθουν οι πρώτες ενέργειες, οι δράσεις και τα αποτελέσματα.

«Στο παρελθόν δεν έγινε σχεδόν τίποτα στον Τομέα του Τουρισμού» ανέφερε και διαχώρισε τον Τουρισμό από τον Πολιτισμό σε ότι αφορά τον σαφή ορισμό αλλά και την στρατηγική.

« Η επιλογή μου από τον Δήμαρχο, αν και προέρχομαι από την αντιπολίτευση ήταν αποτέλεσμα της Προγραμματικής σύγκλισης των δύο Παρατάξεων στις εκλογές, μετα την υιοθέτηση από τον κ. Βαλιώτη 4 κεντρικών θέσεων της "Ελπίδας"» υπογράμμισε ο Χρ. Αλεξάκος ο οποίος δεν έκρυψε ότι το στοίχημα είναι μεγάλο αλλά η Σπάρτη θα το κερδίσει.

Απάντησε και σε ερωτήματα σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται από συμβούλους της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Βγαίνει μια πίκρα» λόγω προφανώς της εκλογικής ήττας. «Είναι κάτι που θα έπρεπε οι κ. κ. Αργειτάκος, Κοκκορός κ.α. να το έχουν ξεπεράσει».

Σχετικά με την παρέμβαση του Παρ. Καλομοίρη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική συνεργασία Βαλιώτη – Αλεξάκου και στην συγγενική σχέση η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Ο γίγαντας της Αυτοδιοίκησης κ Καλομοίρης είναι αυτός που ήθελε 20 χρόνια για να αποκτήσει εμπειρία και άλλα 5 για να φανεί χρήσιμος στον τόπο… Το μήνυμα της κοινωνίας στην παράταξη Αργειτάκου ήταν σαφές και εκκωφαντικό…».

Ακούστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Ηλία Μπόνο.