ΣΠΑΡΤΗ. Φιλοξενούμενοι της εταιρείας «Λακωνικοί Κήποι» ήταν Φιλανδοί που κατέφθασαν προκειμένου να υπογράψουν συμβόλαια για αγορά μεγάλων ποσοτήτων φρέσκου χυμού πορτοκαλιού.

Ο πρόεδρος της εταιρείας κ Γιώργος Βαζένιος στο πλαίσιο των εξαγωγών των «Λακωνικών Κήπων» κάλεσε τους Φιλανδούς στη Λακωνία, τόσο για την υπογραφή των συμβολαίων όσο και για φιλοξενία.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια χυμού της Φιλανδίας που στο εξής θα προμηθεύεται φρέσκο χυμό λακωνικού πορτοκαλιού.
Στη Σπάρτη ήρθαν ο Ιδιοκτήτης του Εργοστασίου δύο χημικοί και μία τεχνολόγος τροφίμων. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο μέχρι τώρα γνώριζε μόνον την αγορά άλλων χωρών όπως της Βραζιλίας.

Οι επισκέπτες έμειναν έκπληκτοι από την λακωνική παραγωγή και φύση αφού ξεναγήθηκαν σε καλλιέργειες πορτοκαλιού και σε εγκαταστάσεις ενώ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τα αξιοθέατα της Σπάρτης την φυσική ομορφιά και το κλίμα της Λακωνίας.

Ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο κ. Βαζένιο, τη διευθύντρια των «Λακωνικών Κήπων» κ. Γιαννουλίδου Βιβή και την υπεύθυνη Εξαγωγών κ. Μαίρη Ρήγα.
Κατέληξαν στο Γύθειο για ένα «αξέχαστο», όπως είπαν, γεύμα!