Τελετή βράβευσης στην Τρίπολη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Τρίπολη η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Σε μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 7 Νοεμβρίου 2014 οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Η Eurobank, απέδειξε για 12η συνεχή χρονιά πως παραμένει πιστή στην υλοποίηση του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό με μεγάλη αναγνώριση καθώς μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί έως σήμερα 14.000 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Βασίλειος Ηλιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα Παιδείας, Κοινωνικής Οικονομίας, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης Θεοφάνης Στεφανόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλιφέρη-Καραθανάση, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Γεώργιος Ρουμελιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας Παναγιώτης Καρράς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Αναστάσιος Κακλαμάνος, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτριος Βόσνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τρίπολης Γαρυφαλλιά-Κόνυ Αλιγέωργα και Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλιέων Παύλος Χριστίδης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρος Μισθός, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αρκαδίας Νικόλαος Κριτσάς, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Βασίλειος Σαμαράς, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Ανδρέας Μάρκελλος και πολλοί ακόμα παράγοντες της εκπαίδευσης και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Πρωτοπρεσβύτερος Πατέρας Βασίλειος Ηλιόπουλος ο οποίος εξήρε το έργο της Τράπεζας στον τομέα της Παιδείας και συνεχάρη τους αριστούχους για την σημαντική αυτή διάκρισή τους.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Αναστάσιος Κακλαμάνος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Τρίπολης, τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας της Eurobank στην επιβράβευση των άριστων και ευχήθηκε στους νέους να επιτυγχάνουν πάντα τους στόχους τους.

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ευάγγελος Γιαννακούρας, εξήρε την πρωτοβουλία της Eurobank που επιβραβεύει τη σκέψη και τη γνώση των νέων και συνεχάρη τους αριστούχους και τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα Παιδείας, Κοινωνικής Οικονομίας, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης Θεοφάνης Στεφανόπουλος, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ανάφερε ότι η διάκριση αυτή ανήκει στους νέους που κατάφεραν να φτάσουν στον πρώτο υψηλό τους στόχο και να αριστεύουν, ενώ συνεχάρη και την Τράπεζα για τη σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλιφέρη-Καραθανάση τόνισε ότι η διάκριση των παιδιών είναι το μέλλον της χώρας μας, που με επιμέλεια και αγωνιστικότητα ανοίγουν νέους δρόμους, και ευχήθηκε να συνεχίσει η προσπάθεια της Τράπεζας να αναδεικνύει την αριστεία.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας Παναγιώτης Καρράς αναφέρθηκε στον σημαντικό θεσμό της Eurobank που στηρίζει έμπρακτα την Παιδεία και το μέλλον της χώρας στο πρόσωπο των νέων και συνεχάρη τους αριστούχους και τις οικογένειές τους.

Τέλος, o Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρος Μισθός, ανέφερε ότι η Eurobank επί δώδεκα χρόνια, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, επιτελεί ένα βαρύτατο χρέος, να επιβραβεύει τη γνώση και την προσπάθεια για αριστεία, ενώ σημείωσε ότι η χώρα έχει ανάγκη τους άριστους.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο Νομό Αρκαδίας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης το οποίο βραβεύθηκε για τον αριστούχο μαθητή Ορέστη Λύγδα, στο Νομό Αργολίδας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Άργους, για τον Ορέστη Νταγάκη, στο Νομό Ηλείας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας, για την Νίκη Χριστοπούλου, στο Νομό Κορινθίας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου για τον Χρήστο Ξανθόπουλο, στο Νομό Λακωνίας, στο Γενικό Λύκειο Νεάπολης για τον Ρεντιόν Πασολάρι, καθώς και στο Νομό Μεσσηνίας, στο 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας για την Παντελία Χριστοπούλου.

Τέλος, στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων, κ. Σπύρος Καριοφύλλας τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό έχει κεντρική θέση στη σταθερή και σημαντική κοινωνική δράση του Ομίλου μας τόσο στον τομέα της Παιδείας όσο και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι αισθανόμαστε ιδιαίτερη υπερηφάνεια, όχι μόνο για την επιτυχία του προγράμματος και την ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά εξίσου για τη διάρκειά του. «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» κλείνει φέτος 12 χρόνια παρουσίας και το γεγονός αυτό αποτελεί στίγμα και μήνυμα. Γιατί το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από την επιβράβευση της αριστείας και της επίμονης προσπάθειας είναι ένα μήνυμα που στη Eurobank το έχουμε κάνει γνώμονα της καθημερινής μας δραστηριότητας και πρότυπο για εμάς τους ίδιους. Αυτά τα 12 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στη χώρα μας, έχουμε ζήσει καλές στιγμές και μεγάλες δυσκολίες. Μέσα από αυτές σφυρηλατήσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Εμείς στη Eurobank θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με την κοινωνία, όπως ακριβώς θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας δέσμευσης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Γι’ αυτό δεν εγκαταλείπουμε πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και τις αισθανόμαστε ως δέσμευσή μας απέναντι στην κοινωνία, ακόμη και όταν το περιβάλλον γίνεται δύσκολο και απαιτητικό».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας, έλαβαν οι εξής:
1. Αλεξία Ατσιδάκου από το Γενικό Λύκειο Μολάων
2. Παναγιώτα-Ιωάννα Βασιλοπούλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου
3. Ευαγγελία Βιόλατζη από το Γενικό Λύκειο Λεωνιδίου
4. Ανδρέας Γερακάρης από το 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου
5. Ευγενία – Ιωάννα Αθανασοπούλου από το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών
6. Ελευθέριος Αθηναίος Αθηνάδης από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Καλαμάτας
7. Παναγιώτης Αναγνωσταράς από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
8. Άννα Βενετσάνου από το 3ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
9. Σωτήριος Βλάχος από το 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
10. Ελένη Γιαννακοπούλου από το Γενικό Λύκειο Βέλου
11. Δημοσθένης Γεωργόπουλος από το Γενικό Λύκειο Μελιγαλά
12. Χρήστος-Χαράλαμπος Γεωργούλης από το 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου "Pierre De Coubertin"
13. Γεώργιος Γιαννακόπουλος από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
14. Ασπασία Γκότση από το Γενικό Λύκειο Δωρίου
15. Γεωργία Έρχου από το Γενικό Λύκειο Κρεστένων
16. Ευαγγελία Ζεϊμπέκου από το Γενικό Λύκειο Κορώνης
17. Μαρία-Νεφέλη Ηλιοπούλου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λαμπείας
18. Γρηγόριος Θανάσουλας από το Γενικό Λύκειο Ζαχάρως
19. Χρήστος Θεοδωρόπουλος από το Γενικό Λύκειο Πελοπίου
20. Νεφέλη-Σταυρούλα Καμαρινοπούλου από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Εκπαιδευτήρια Μπουγά
21. Αγγελική Καραμάνου από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Νέο Σχολείο"
22. Βασίλειος Γκότσης από το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
23. Παναγιώτης Δήμας από το Γενικό Λύκειο Βραχατίου
24. Βενετία Εξαρχάκου από το Γενικό Λύκειο Γυθείου
25. Βασίλειος Θυμής από το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου
26. Ανδρέας Καζάκος από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας
27. Γεωργία Καλομοίρη από το 1ο Γενικό Λύκειο Πύργου
28. Παρασκευή Καρανικόλα από το Γενικό Λύκειο Ξυλόκαστρου
29. Ελένη Καστρή από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
30. Κωνσταντίνα-Ιωάννα Κούρλιου από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών
31. Βασίλειος Λέτσιος από το Γενικό Λύκειο Γαστούνης
32. Γεωργία-Μαρία Λευκαδίτη από το Γενικό Λύκειο Λεχαινών
33. Ορέστης Λύγδας από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
34. Αικατερίνη Μανώλη από το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου
35. Λάμπρος Μουγάκος από το Γενικό Λύκειο Έλους
36. Δημήτριος Κυριαζής από το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας
37. Αριστείδης Κωστόπουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
38. Σταματία Λαγοδόντη από το Γενικό Λύκειο Άστρους
39. Αφροδίτη Μπουζάνη από το Γενικό Λύκειο Σκάλας
40. Ασπασία Μουλαγιάννη από το Γενικό Λύκειο Λάλα
41. Γεωργία – Χριστίνα Μουσελίνου από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης
42. Γεωργία-Ελευθερία Μπαρμπαλιά από το Γενικό Λύκειο Μεγαλόπολης
43. Νίκη Μυλωνάκη από το Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας
44. Μιχαήλ Μωραΐτης από το Γενικό Λύκειο Κροκεών
45. Ελένη Νιάρχου από το 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
46. Ορέστης Νταγάκης από το 1ο Γενικό Λύκειο Άργους
47. Χρήστος Ξανθόπουλος από το 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
48. Αχιλλέας Παναγιωτάκης από το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου
49. Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
50. Αγγελική Παπασταύρου από το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου
51. Σαράντης Παπαχριστοφίλου από το Γενικό Λύκειο Χώρας
52. Κωνσταντίνος Πλατανίτης από το Γενικό Λύκειο Τεγέας
53. Αναστασία Σάκκουλα από το Γενικό Λύκειο Πύλου
54. Τριανταφυλλιά – Μαρία Σιτέ από το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου
55. Αλέξανδρος-Σωτήριος Ντόβας από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Αριστοτέλειο"
56. Γεωργία Παπαδοπούλου από το 3ο Γενικό Λύκειο Άργους
57. Αγγελική Παπανικολάου από το 2ο Γενικό Λύκειο Kιάτου
58. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος από το 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
59. Ρεντιόν Πασολάρι από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης
60. Ανδρέας Πούλος από το 2ο Γενικό Λύκειο Άργους
61. Χαραλαμπία Σταμούλη από το 4ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου
62. Ελένη Στολάκη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λεχαίου
63. Αριστείδης Σώτηρας από το 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
64. Χριστίνα Τσεκουρά από το Γενικό Λύκειο Βαρθολομιού
65. Νικόλαος Τυροβολάς από το Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου
66. Τζών Φράνκ Ιωάννης Σύμκο από το Γενικό Λύκειο Πεταλιδίου
67. Ιωάννης Τσίπουρας από το 1ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης
68. Γεώργιος Τσιρίκος από το Γενικό Λύκειο Βάρδας
69. Ιωάννης Χαραμής από το Γενικό Λύκειο Μονεμβασιάς
70. Δημήτριος Χατζηθεοδώρου από το Γενικό Λύκειο Νεμέας
71. Νίκη Χριστοπούλου από το 2ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας
72. Γεώργιος Φίλης από το 1ο Γενικό Λύκειο Kιάτου
73. Διονυσία Φιλοπούλου από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων
74. Ανδρέας Φωτόπουλος από το Γενικό Λύκειο Ζευγολατιού
75. Παντελία Χριστοπούλου από το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας