Υλικά

800γρ. καθαρισμένα παντζάρια και οριζοντίως κομμένα
600γρ. καθαρισμένες πατάτες οριζοντίως κομμένες
25γρ. ελαιόλαδο κτυπημένο
1 κουτάλι γλυκού χοντρό αλάτι
500γρ. φιλέτο σολομού χωρίς πέτσα, Γεροντίδη
½ κουτάλι γλυκού herbes de province (γαλλικό μείγμα μπαχαρικών)
200γρ. Cottage Cheese
Συνοδευτικό: 150γρ. λευκό ψωμί

Παρασκεύη


Αναμιγνύουμε τα παντζάρια και τις πατάτες με το καλά κτυπημένο ελαιόλαδο σε ένα ταψί με χαρτί φούρνου και αλατίζουμε. Ψήνουμε τα παντζάρια και τις πατάτες στη μέση του φούρνου για περίπου 15 λεπτά.
Συγχρόνως αφαιρούμε τυχόν κόκαλα από το σολομό και τον κόβουμε σε 4 ίσια κομμάτια. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Βάζουμε τα μπαχαρικά στο σολομό και τον ψήνουμε στη σχάρα πάνω από τα λαχανικά – τα τελευταία 15 λεπτά (περίπου ½ ώρα συνολικά).
Σερβίρουμε το ζεστό σολομό με κρύο Cottage Cheese και τα ψητά λαχανικά.
Χρόνος ψησίματος: περίπου ½ ώρα στους 225 βαθμούς