ΣΠΑΡΤΗ. Μια διαφορετική προσέγγιση στην Επέτειο του Πολυτεχνείου έκαναν οι μαθητές της Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας.

Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στη μικρή σκηνή του Σχολείου ξετυλίχθηκε ότι «γέννησε» το Πολυτεχνείο. Ότι διαμόρφωσε την γνώμη και ότι συνεπήρε την ορμή των Φοιτητών το 1973.

Το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» τελικά είναι Διαχρονικό, Εθνικό και σήμερα επίκαιρο. Οι μαθητές με έναν ξεχωριστό τρόπο έδειξαν ότι και μνήμη υπάρχει και οι Έλληνες ξέρουν να γράφουν την ιστορία τους…

Κάποτε, από την γυναίκα της σκλαβιάς που ζύμωνε το ψωμί του αγώνα, το Κρυφό Σχολειό, τον Ρήγα Φεραίο, τον εργάτη και τον σοφό της Ελλάδας.Τότε με τον φοιτητή και τον οικοδόμο. Σήμερα με την μητέρα που πασχίζει μέχρι τον πολίτη που αντιστέκεται και τον δάσκαλο που αγωνίζεται…

Οι μαθητές έδειξαν την πάλη Μνήμης – Λήθης και το σφιχταγκάλιασμα της Ιστορίας - Ελλάδας.

Μοίρασαν προκηρύξεις και κόκκινα γαρύφαλα… έφεραν κόμπο στο λαιμό όλων...

«Ο δρόμος είχε την δική του ιστορία…» και τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 την έγραψαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαγούλας με έναν ξεχωριστό τρόπο που δείχνει ότι οι γενιές του λαού δίνουν ευχή στις επόμενες για αγώνα, Ψωμί σε όλους, Παιδεία σε όλους , Ελευθερία σε όλους.

«Το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί…» είπε ο Δήμαρχος της Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης που τίμησε με την παρουσία του της εκδήλωση.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία μας και να πορευόμαστε με αυτήν οδηγό…» είπε ο κ. Γιάννης Σαϊτάκης, Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπ/σης που χαιρέτησε την εκδήλωση.

«Η Μνήμη με τη Λήθη παλεύουν και η ιστορία γράφει λαμπρές σελίδες στην Ελλάδα… του αγώνα και της διεκδίκησης…» τόνισε ο κ. Αντώνης Κωνστάνταρος, διευθυντής του Σχολείου.

«Κάθε γενιά αφήνει ευχή – κληρονομιά στην επόμενη για αγώνα, για Ψωμί – παιδεία – Ελευθερία σε όλους» είπε χαρακτηριστικά η Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου, δασκάλα της Δ’ Τάξης του Σχολείου.

Παραβρέθηκε επίσης ο εφημέριος της Μαγούλας πατέρας Γεώργιος Φωτόπουλος

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το Notospress.gr και το Νότος 94.9

Ρεπορτάζ για την εκδήλωση θα παρουσιάσει το DRTV