Για τον παγετώνα Χίντερτουξ (Hintertux) της Αυστρίας αναχώρησε σήμερα Παρασκευή (21 Νοεμβρίου) η Εθνική μας ομάδα χιονοδρομίας των Αλπικών αγωνισμάτων, για να πραγματοποιήσει την τελευταία προετοιμασία της στον παγετώνα. Αυτή θα ξεκινήσει αύριο και θα ολοκληρωθεί στις 5 Δεκεμβρίου και είναι το τελευταίο στάδιο πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2014-15.

Στην αποστολή μετέχουν τέσσερις αθλητές, οι Γιάννης Αντωνίου, Μιχάλης Γαλανόπουλος Δέλλιος, Γιάννης Πρώιος, Κώστας Συκαράς, δύο αθλήτριες η Σοφία Ράλλη και η Μαρία Σαμαρινού και δύο ομοσπονδιακοί προπονητές οι Ευάγγελος Πρώιος, Μιχάλης Ζουράρης.


Σε διεθνή καμπ της FIS


Δύο αθλητές τους ΕΟΣ Θεσσαλονίκης μετέχουν σε διεθνή καμπ της FIS, στην Αυστρία. Ο Μαξ (Μασσιμιλιάνο) Βαλκαρέτζι λαμβάνει μέρος στην πρώτη φάση της προετοιμασίας που ξεκίνησε στις 22 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται αύριο, ενώ η Αναστασία Γκόγκου, θα συμμετάσχει στη δεύτερη φάση του προγράμματος, που ξεκινάει μεθαύριο Κυριακή (23 Νοεμβρίου) και θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου.


Ειδική προετοιμασία για Λυκέτσο

Στο Λονδίνο βρίσκεται από προχθές ο πρωταθλητής του ακροβατικού σκι Κωνσταντίνος Λυκέτσος. Ο αθλητής του ΕΟΣ Αθηνών κάνει μια μικρή αλλά πολύ ειδική προετοιμασία στο δημοφιλές εσωτερικό χιονοδρομικό κέντρο «The snow centre». Η προπόνηση του είναι επικεντρωμένη στην τεχνική των αλμάτων και στις φιγούρες πάνω στις ράγες (rails).