Υλικά
600 gr τόνο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
½ kg ντομάτες τριμμένες
100 gr κάπαρη
50 gr μουστάρδα
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο Λακωνίας
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουτί μακαρόνια (σπαγγέτι)
Παρμεζάνα ή ανθότυρο παλαιωμένο ή κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή
Σε ένα μεγάλο κατσαρόλι σπάμε το τόνο και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη μουστάρδα, την πάπρικα και την κάπαρη. Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε τη σάλτσα απαλά. Ίσα-ίσα να ζεσταθεί. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σουρώνουμε και προσθέτουμε αμέσως στο μπολ με το τόνο. Ανακατεύουμε και συγχρόνως προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ξύδι και μαϊντανό. Αλατοπιπερωνουμε και σερβίρουμε.