Η Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διαχωρίζει τη θέση της απο τις Παρατάξεις που, όπως καταγγέλει, εκροσωπούν και υπηρετούν τα κόμματα της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του Συριζα.

«Με Αποπροσανατολιστικές αντιπαραθέσεις στα δευτερεύοντα και στις διαδικασίες και μάλιστα με λεκτικούς χαρακτηρισμούς, πρακτικές και λογικές «φωτός και σκότους» από το παρελθόν που αναδεικνύουν το σάπιο πολιτικό σύστημα που υπηρέτησαν και υπηρετούν , ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τη μία και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη προσπαθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να κρύψουν την ταύτιση τους στα βασικά, στα κύρια.

Συμφωνούν στην ουσία των προϋπολογισμών και τους υπερψηφίζουν στην Αττική (Δούρου – Σγουρός μέχρι και Τζημέρος) στην Δυτική Μακεδονία (με τον Καρυπίδη όλοι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ πλην Λαϊκής Συσπείρωσης) και στην πλειοψηφία των Δήμων.
Συμφωνούν με τις ΚΟΙΝΣΕΠ που σμπαραλιάζουν εργασιακές σχέσεις, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και παρεχόμενες υπηρεσίες, τις υπερψηφίζουν στην Αττική όλοι μαζί και διαφωνούν τάχατις οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στην Πελοπόννησο γιατί δεν τις εφαρμόζει σωστά ο Τατούλης.

Στην κάλπικη αντιπαράθεση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν τον ενιαίο αγώνα:
• Για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους Δήμους και τις Περιφέρειες
• Για λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών με αποκλειστική ευθύνη του κράτους
• Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα
• Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
• Για μέτρα στήριξης των ανέργων.

Μια πρώτη απάντηση η μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».