«Με την ευκαιρία ψήφισης του προϋπολογισμού, ενός ακόμη, που σύμφωνα με τη συνήθη τακτική τα τελευταία χρόνια, δεν φέρνει νέες φορολογικές, αλλά ούτε και επενδυτικές πολιτικές που να ευνοούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αλλά αντίθετα «μονιμοποιεί» μια σειρά επιβαρύνσεων που οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση και μαρασμό τους πολίτες και την κοινωνία».
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Βιοτεχνών, Επαγγελματιών κι Εμπόρων της Λακωνίας.
Αναφέρει επίσης ότι:
« Μεταξύ πολλών άλλων μονιμοποιούνται και παγιώνονται:
- Οι δυσβάστακτες φορολογικές πολιτικές και τα κάθε είδους χαράτσια που μας έχουν φέρει σε αδυναμία αποπληρωμής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών,
- Η βάρβαρη και άδικη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας μέσω του ΕΝΦΙΑ, που παραβιάζει κατάφωρα την συνταγματική αρχή της πληρωμής φόρων ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, ένας φόρος που ως φαίνεται μονιμοποιείται.
- Το ΚΕΑΟ που ελέω κυβέρνησης λειτουργεί ως μια ανάλγητη εισπρακτική εταιρία με εκφοβισμούς και απειλές.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- επαναφορά του αφορολογήτου ορίου στα 12.000€
- διαγραφή μέρους των χρεών με ρυθμίσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες διαβίωσης και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεων των δανειοληπτών.
- κατάργηση του ΚΕΑΟ
- σταμάτημα των κατασχέσεων και πλειστηριασμών· καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης
- αποποινικοποίηση των οφειλών, ίση μεταχείριση των Ε.Β.Ε. με άλλες επαγγελματικές ομάδες που δεν διώκονται ποινικά για οφειλές στα ασφαλιστικά τους ταμεία
- πρόσβαση όλων των επαγγελματιών στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξαρτήτως οφειλών.
- πάγωμα των παλιών ασφαλιστικών εισφορών.
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια και καθολική.

Η μάχη που δίνουμε για να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας και τις θέσεις εργασίας, απέναντι στην αναποτελεσματική και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης είναι άνιση μέχρι σήμερα γιατί εμείς δεν προσπαθούμε, εμείς δεν θέλουμε να αγωνιστούμε όσο θα έπρεπε και όσο οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας στην κοινωνία.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ:
Δίνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού στη Σπάρτη στο Πάρκο του ΟΤΕ, μεθαύριο Πέμπτη 27 Νοέμβρη στις 10:30 το πρωί, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015, προϋπολογισμού που εάν ψηφιστεί ως έχει κατατεθεί, η ύφεση, η ανεργία, η περαιτέρω καταβαράθρωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η τελική αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού της χώρας θα είναι ένα νομοτελειακό γεγονός.

Από μεριά μας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης που εξήγγειλε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), συνυπογράφει και συνδιεκδικεί, και επί των δίκαιων αιτημάτων των Οργανώσεων των Εργατοϋπαλλήλων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα· συμμετάσχει και συναγωνίζεται μαζί με τα εδώ Σωματεία των Οργανώσεων αυτών.
Καλούμε τα Σωματεία Μέλη της Ομοσπονδίας, όλους τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους, αυτοκινητιστές και κάθε αυτοαπασχολούμενο να ξεσηκωθούν και να δώσουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ το αγωνιστικό μας παρών στην Συγκέντρωση - Συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Νοέμβρη 10.30 το πρωί στο ΠΑΡΚΟ ΟΤΕ στη Σπάρτη».