ΣΠΑΡΤΗ. Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, το ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ συμμετείχαν στην Απεργία ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ – ΓΕΣΕΒΕΕ με κινητοποίηση της Πέμπτης 27 Απριλίου στο Πάρκο του ΟΤΕ.

Στην κοινή ανακοίνωση ανέφεραν ότι μάταια προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι το τέλος των Μνημονίων και της κρίσης έφτασε. Όλες οι διακηρύξεις περί «εξόδου από την κρίση» και «επιστροφής στην ανάκαμψη», ή ακόμα και περί «αποχώρησης του ΔΝΤ», αποδεικνύονται θέατρο σκιών. Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της σκληρής και παρατεταμένης λιτότητας, της βαθιάς φτώχειας και ανεργίας, της διάλυσης όλων των κοινωνικών δομών θα συνεχιστεί και μάλιστα με αμείωτη ένταση. Η κυβέρνηση επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινωνία και τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι το τέλος των Μνημονίων πλησιάζει, για να συνεχίσει την επόμενη μέρα να εφαρμόζει την ίδια και απαράλλαχτη αντιλαϊκή πολιτική.

Σχετικές δηλώσεις έκαναν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας Παναγιώτης Κουμουνδούρος, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ Σωτήρης Ροϊνός και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας Νίκος Μηνακάκης.

[Δείτε τις δηλώσεις τους, στις 9 μ.μ. στο δελτίο ειδήσεων του DRTV]


H συμμετοχή των πολιτών ήταν σχετικά υποτονική αφού ο κακός φυσικός καιρός αποδείχθηκε ισχυρότερος του κάκιστου κοινωνικού και οικονομικού κλίματος.